Activitats

Tots els tallers que oferim són bastant bàsics, ja que s’ajusten a l’objectiu principal del Punt Òmnia: un projecte preventiu i socioeducatiu que tracta de combatre l’exclusió social.

Tot seguit us fem una petita descripció de cada taller. Tingueu en compte que no fem tots els tallers cada trimestre. Ens anem adaptant a la demanda que en feu.

  • Iniciació a la informàtica: Taller dirigit a persones que vulguin iniciar-se en el món de la informàtica. Si no saps posar en marxa l’ordinador ni moure el ratolí, aquí ho podràs aprendre. És un taller molt general enfocat a desenvolupar diferents aspectes de l’ordinador.
  • Exercitem la memòria: Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Veurem diferents recursos que podem trobar a la xarxa amb què podem exercitar la nostra memòria. Farem exercicis de matemàtiques, laberints, jocs de teclat, memoris, etc.
  • Coneguem la Xarxa: Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica, perquè aprenguin com funcionen els navegadors alhora que poden veure perquè pot fer-se sevir Internet.
  • Enviem correus: Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica, perquè es facin un correu de Gmail i aprenguin a utilitzar totes les eines que ofereix.
  • Xarxes Socials: Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica i que a més tinguin un compte de correu electrònic. Veureu què és una xarxa social i us ensenyarem a utilitzar-les.
  • L’Smartphone i jo: Taller dirigit a persones que tinguin un mòbil intel·ligent perquè puguin aprendre a fer-lo anar. Solucionarem dubtes que tingueu.
  • Treballem les fotos (inicial): Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Us explicarem com treure les fotos de la càmera i del mòbil i algunes maneres de treballar-les amb eines gratuïtes d’Internet. Es poden fer diferents activitats: collage, calendaris, retocs…
  • Treballem les fotos (avançat): Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Us parlarem una mica dels diferents tipus de fitxers en què podem trobar una imatge i aprendrem algunes nocions bàsiques del Gimp. Podem fer un gif animat, collages, muntatges, etc.
  • Fem el nostre calendari: Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Aprendrem a fer un calendari partint de zero. Utilitzarem el LibreOffice Calc per fer els calendaris dels dotze mesos de l’any, amb el Gimp els convertirem en imatge i amb l’Inkscape muntarem el calendari amb les fotos que volguem.
  • El teu llibre de receptes. Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Veureu com funciona el processador de textos del LibreOffice. Us fareu una plantilla i l’anireu omplint amb receptes de cuina que aniran acompanyades d’una foto del plat, ja sigui de la vostra càmera o d’Internet.
  • Gestió d’arxius. Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Veureu com passar els arxius del disc dur a un altre dispositiu i viceversa, l’organització per carpetes, els arxius comprimits, l’emmagatzematge al núvol… Resoldrem dubtes que tingueu.
  • Fem números! (full de càlcul). Taller dirigit a persones que tinguin una mínima base d’informàtica. Veureu com funciona l’eina dels fulls de càlcul del LibreOffice. Podeu utilitzar-la per fer una agenda, la graella d’un horari, d’una dieta o per portar els comptes de la casa.
  • Ràdio Badia: Espai perquè qualsevol que vulgui participar a RàdioBadia pugui utilitzar els equips per preparar, gravar, muntar i fer aportacions a aquesta ràdio on-line. Hi poden participar joves, adults i gent gran.
  • Eines per a la recerca de feina: Espai per fer inserció laboral. S’explicarà com fer el currículum, la carta de presentació i es donarà un cop de mà en la cerca de feina per Internet.
  • Accés lliure: Espai perquè qualsevol que no tingui ordinador a casa o no tingui connexió a Internet pugui venir a fer el que necessiti. Hi haurà un monitor perquè li puguin consultar dubtes.
  • Memòria Oral de Badia: Espai monitoritzat perquè tot aquell que vulgui i no sàpiga com fer-ho, pugui explicar les seves experiències històriques al web del projecte “Arxiu Virtual de la Memòria Oral de Badia”. Potservir perquè practiquin l’escriptura amb el teclat.
  • Informàtica adaptada: Espai de col·laboració amb la Fundació Tallers perquè aquelles persones amb discapacitats psíquiques puguin introduir-se en el món informàtic o puguin ampliar els seus coneixements bàsics d’informàtica.
  • Programa Jugar i Llegir: Espai de cooperació amb el Programa Jugar i Llegir del Casal Cívic de Badia perquè els nens del grup dels grans puguin fer activitats relacionades amb la informàtica.
  • RàdioBadia per a Joves. Taller dirigit a joves d’entre 10 i 13 anys perquè aprenguin a fer anar l’ordinador i diferents eines en línia mentre preparen contingut per a RàdioBadia.
  • Disseny gràfic per a joves. Taller dirigit a joves d’entre 10 i 13 anys perquè aprenguin els secrets del disseny gràfic de la mà d’un professional. Veuran que, encara que no sàpiguen dibuixar, poden fer fantàstics dissenys.

Si hi trobes a faltar algun taller, pots fer-nos arribar la teva suggerència al correu electrònic puntomnia@badiadelvalles.org. Si tenim molta demanda d’algun taller que no tenim en marxa, podríem fer algun grup de cara a propers trimestres.