Carnaval 2016 al Punt Òmnia Associació de Veïns Centcelles de Constantí


Des del divendres 12 fins al diumenge 13 del passat mes de febrer, el municipi de Constantí va gaudir del Carnaval 2016.

La monitora de suport del Punt Òmnia Associació de Veïns de Centcelles (AV Centcelles), des de l’inici de gener, va programar una sèrie d’activitats al voltant de les festes del Carnaval per preparar la diada.

La monitora de suport, juntament amb l’AV Centcelles, va plantejar als veïns i veïnes del barri de Centcelles de Constantí la possibilitat de realitzar una comparsa amb una sèrie de temàtiques per a tots els qui volguessin participar de la rua del Carnaval. Ràpidament, es va obrir un període d’inscripcions i entre tots van decidir de què anirien disfressats els participants de la comparsa de l’AV Centcelles. Tenint en compte algunes variables de temps i altres aspectes, finalment, va sorgir la idea d’anar de fitxes del tradicional joc de taula, el dòmino.

A partir d’aquí, i amb un calendari de dies per poder elaborar la disfressa, cada participant es feia la seva disfressa de fitxa de dòmino amb el suport i l’ajuda de la monitora, que ajudava en els treballs manuals. Per a la rua del Carnaval del dissabte 13, a més de fer cada fitxa de dòmino, al Punt Òmnia s’hi va fer la peça que obre la partida del joc, el 6/6. Aquesta es va fer molt més gran per tal de donar-hi la importància que es mereix dins la comparsa de l’AV Centcelles. Tot va estar enllestit per sortir a la rua del dissabte: un total de 25 participants disfressats de fitxes de dòmino i la peça gegant del 6/6.

Paral·lelament a aquesta activitat, el Punt Òmnia AV Centcelles, amb els infants dels Punt Òmnia, va participar en l’acte inaugural del Carnaval: amb els infants del Centre Obert de Constantí i del Punt Òmnia van vestir el rei de Carnestoltes. El Centre Obert va fer una jaqueta i els infants del Punt Òmnia un barret, una pajarita i unes ulleres.

El rei i la reina de Carnestoltes van visitar les dues escoles del municipi durant la tarda del divendres 12: CEIP Ms. Ramón Bergadà i CEIP Centcelles. A continuació, els infants del Punt Òmnia i la monitora de suport van pujar i van vestir el rei. Més tard, van arribar els infants del Centre Obert per acabar-lo de vestir i preparar-lo perquè es cremés el diumenge.

Podeu consultar la notícia a la Televisió del Camp de Tarragona, el Tac 12.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *