Sessió Prèvia


Sessió prèvia

Arpillera és el nom amb que es coneix a la peça tèxtil gruixuda i aspra fabricada amb diversos tipus de estopa (de cànem o de jute), que sol utilitzar-se com a element cobertor, i en la fabricació de sacs i peces d’embalatge. Mentre està sent fabricada, la hi submergeix en queroseno per apartar de la mateixa feristeles com els cucs.

El teixit de arpillera s’usa també en la confecció de roba, tapisseria i decoració. Sobre la seva superfície poden realitzar-se treballs d’artesania, brodats i pintures.

La gran artista i cantautora xilena Violeta Parra va realitzar diverses de les seves creacions artístiques en brodat sobre arpillera. Algunes de les seves obres van estar en exposició en el Museu de Louvre en 1964 en una mostra individual titulada “Tapissos de Violeta Parra”.

https://es.wikipedia.org/wiki/Arpillera
Las arpilleras bordadas remiten a una labor realizada en América Latina, principalmente en Chile y Perú, donde cientos de mujeres hicieron uso de este material, hecho de estepa, de aspecto áspero y grueso, y empleado para la fabricación de sacos. Un material poco noble quizás, pero en cuya superficie se ha dado vida a valiosas historias y emotivos testimonios.

Les arpilleres brodades remeten a una labor realitzada a Amèrica Llatina, principalment a Xile i Perú, on centenars de dones van fer ús d’aquest material, fet d’estepa, d’aspecte aspre i gruix, i empleat per a la fabricació de sacs. Un material poc noble potser, però en la superfície del qual s’ha donat vida a valuoses històries i emotius testimoniatges.

http://www.santiagocultura.cl/2012/11/07/tradicion-de-arpilleras-en-chile/

Ja el mes de Juliol vam fer una sessió prèvia en la qual vam decidir els elements comuns i unificadors que han de tenir les diferents arpilleres: la temàtica sobre la qual volíem parlar, l’assetjament escolar (bullying), i les dimensions d’aquestes 50 per 40 cm.

També vam visionar el següent vídeo on s’explica què són i l’origen de les arpilleres.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *