Calendaris al Punt Òmnia de la Seu d’Urgell

En aquest article us parlaré d’una de les activitats amb més èxit del nostre espai: l’elaboració de calendaris.

Fer calendaris és una activitat molt coneguda pels participants dels tallers d’Òmnia amb discapacitat o sense. És molt divertit fer-los, perquè pots elaborar el teu calendari amb les teves imatges i les dates de les festes anyals més importants, les fires, etc. És un almanac personalitzat!

Tot i que ara hi ha programes molt bons per fer-los, continuem treballant amb les mateixes eines que fa vuit anys enrere; abans ho fèiem amb Excel i ara amb Calc. Crec que, per a la majoria dels participants, és pràctic treballar amb fulls de càlcul i, a més, com que tenen aquesta aplicació al seu ordinador personal, els permet seguir practicant cada dia.

És així com un dels primers grups de persones amb discapacitat va començar a participar en el nostre espai, assistint al taller monogràfic “Creació de calendaris”, on varen començar a treballar amb les TIC. Recordo que vaig haver de treballar força per adaptar les explicacions, les fitxes, les imatges, etc. perquè els alumnes poguessin fer l’activitat de manera autònoma. Tots ells estaven molt il·lusionats perquè, per a molts, era la primera vegada que agafaven un ratolí o escrivien amb un teclat.

Tot era qüestió d’organització: primer dibuixava a la pissarra les caselles d’Excel on havien de treballar, els deixava escrit l’alineació i la mida de la font, i ells escollien el tipus de lletra i el color. Vàrem començar a fer els mesos dels calendaris i, un cop fet aquest primer pas, vàrem inserir les imatges que els havia guardat prèviament en una carpeta. Moltes d’aquestes, les vàrem haver de digitalitzar, ja que molts encara no tenien càmera digital… quina feinada! Ara, després de vuit anys i amb tot el material adaptat, la feina és una mica més relaxada. La majoria dels alumnes han après molt i puc dedicar-me als que en saben una mica menys.

Cap a finals d’octubre, comencem a elaborar els calendaris per tenir-los enllestits, a tot estirar, la primera setmana de desembre i aprofitar els dies de Nadal per regalar-los a les seves famílies o al seu amic invisible.

La feina ben feta, no té fronteres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.