Taller de seguretat tic i possibilitats d’internet

Hola de nou! 🙂

Ja hem començat de nou a dinamitzar els diferents tallers del Punt Òmnia Riera Bonet, Molins de Rei.

Entre els diferents tallers que dinamitzem, volem destacar en aquest moment (coincidint amb el Mes Europeu de la Ciberseguretat, on participa, l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya) el taller anomenat, Possibilitats d’Internet i Tic Segura, que, ha tingut una molt bona acollida per part de les persones participants.

Aquest taller esta pensat per a persones que volen conèixer i aprofundir, en les possibilitats que ofereix la xarxa internet i com podem integrar aquests coneixements en les nostres vides diàries de manera segura i eficient, al mateix temps que, prenem consciència i ens qüestionem, aspectes que tenen a veure amb la nostra privacitat a la xarxa, associada aquesta, a els nostres hàbits i costums de navegació, la nostra empremta digital, com també, quines precaucions i on recorre, en cas de trobar-nos en situacions compromeses.

El grup de persones que hi participen en el taller, Possibilitats d’Internet i Tic Segura, poc a poc, a mida que anem avançant, setmana a setmana, van sent conscients dels aspectes que envolten les tic, (més enllà de fer-hi un us bàsic) i els dispositius amb els quals ens connectem a les xarxes. Ningú ens ha educat per saber realment que “amaga” la tecnologia que ens permet la connectivitat amb la xarxa de les xarxes, internet. L’us de les nostres dades per part de tercers, l’empremta digital, les xarxes socials, els arxius que pengem a la xarxa, les compres online, les hores que deixem connectat el nostre dispositiu mòbil, conèixer les lleis que ens poden protegir, o almenys ho haurien de fer en tots els aspectes relacionats amb la nostre identitat digital com també, on podem adreçar-nos en cas de trobar-nos en una situació de vulnerabilitat enfront altres, tals com persones o entitats digitals, son, entre altres molts més aspectes, els temes que treballem en aquest tipus de taller orientat a la consciencia envers les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El taller consta de diferents sessions informatives i formatives sobre qüestions relatives a les bones pràctiques a l’hora de utilitzar les Tic ja sigui amb ordinadors o dispositius mòbils amb diferents explicacions portades a terme per la persona dinamitzadora del Punt Òmnia, com també, diferents pràctiques, taules rodones (on es posen en comú informacions, coneixements o inquietuds, com també, coneixements adquirits) junt amb, la visualització de diferents documentals com per exemple Aprende como navegar seguro por internet y evitar ser hackeado – Colabora Chema Alonso

Comptarem també, amb la presencia d’una persona que forma part d’un grup d’aprenentatge de un dels diferents tallers que dinamitzem al Punt Òmnia Riera Bonet, per tal de que ens expliqui la seva malaurada experiència puntual amb les tic, i d’aquesta, pugem aprendre per tal de estar previnguts en cas de que ens pogués passar el mateix.

Extrapolarem, puntualment, aquesta experiència vital, al grup de Joves que forma part del Casal Cívic Riera Bonet per tal de que, puguin mitjançant una càpsula, aprendre a fer un bon us de les tic, com també, tal com venim explicant una mica més a dalt, poder prevenir, sol.lucionar i donar resposta a, situacions que poden vulnerar la seva intimitat o drets en qualsevol moment de les seves vides.

20171019_192502

Ja fa unes quantes setmanes que hem engegat aquest taller i les persones participants, estan elaborant un manual explicatiu dels aspectes més important relatius a la seguretat a la xarxa, que poc a poc, van aprenent, per tal de que, altres persones que participen de diferents tallers del Punt Òmnia Riera Bonet, puguin beneficiar-se, i, els hi serveixi com a una guia orientativa bàsica.

20171018_121953

Quan el manual estigui del tot complert, el llançarem per a la comunitat, junt, amb una entrevista a una persona afectada per una estafa online.

Fins aviat! 😉

Forma part de: