Carnaval 2010

Els Nostres Usuaris participen a la Tradicional Guixa.

les calderes de la guixa El dimarts de Carnestoltes a Isona , es celebra la festa de la Guixa . Durant el matí, sobre foc fet a terra es realitza la cocció dels calders de La Guixa.


La Guixa és una mena d’escudella elaborada amb porc, fideus, cigrons, carabassa, arròs, mongetes,… Els ingredients de la guixa es recullen el dissabte anterior per les cases del poble en la tradicional “plega”. Aquesta consisteix en una carrossa guarnida, que es seguida per una gran colla d’infants disfressats. Aquests es recorren totes les cases del poble i demanen els ingredients de la Guixa. Normalment, els habitants d’Isona contribueixen aportant qualsevol dels ingredients de la Guixa, o donant una petita quantitat de diners que ajudarà a comprar els ingredients que manquin o per acabar de cobrir les despeses de la festa.


El matí del dia de la Guixa, els alumnes de l’escola d’Isona visiten els calders disfressats per observar l’elaboració del guisat. Quan aquest està a punt, els calders es porten fins a la plaça de l’Ajuntament on es celebra un dinar popular per degustar aquest plat. A més, les brases que han servit per preparar la Guixa, s’aprofiten per fer llonganissa blanca i negra, i que es serveix per acompanyar la Guixa.


guixa-0081


A la tarda-nit es celebra el ball de disfresses a la sala polivalent d’Isona.


guixa-006

Error thrown

Class 'DOMDocument' not found