Uns dels reptes que l’equip de l’ODC s’havia plantejat per aquest any era el d’humanitzar  la Xarxa i donar a conèixer els Punts Òmnia no només a la resta d’entitats i professionals que la formen sinó també a altres agents socials i la societat en general.

El punt Òmnia JIS Arrels és un d’aquests punts que val la pena agafar com a exemple si volem mostrar una feina de qualitat dintre del projecte, i sobretot una feina centrada en el territori i les persones. Després de 10 anys treballant per la e-inclusió i la dinamització comunitària ni la Mila ni el Roberto han perdut de vista les línies estratègiques del projecte i tenen molt clar la utilitat que les TIC poden arribar a tenir en un projecte de dinamització social com és Òmnia.

Situat al barri de La Torrassa, a L’Hospitalet de Llobregat ningú millor que ells per descriure les particularitats de la seva feina i del punt:
L’edifici que ocupa la nostra entitat i PO està afectat per una de les accions “Zapatero” que tindrà la ciutat de L’Hospitalet. Ara mateix, si haguéssim de definir el nostre Punt Omnia et diria ràpidament que “gafe”. Aquesta acció implica que tenim unes obres imminents a l’edifici, que ens ho han comunicat fa 4 dies (+ o -), i que comencen a l’abril. Com afectarà al Punt Omnia?

No ho sabem encara. Estem pendents d’una resposta ràpida, però si les obres comencen a l’abril i som afortunats, ens poden dir de mudar-nos a un altre lloc en questió de dies. Lògicament, tenim pànic i tindrem molts mals de cap en un futur immediat. El que caracteritza o com a mínim treballem des de l’inici per carateritzar el nostre punt és el compromís amb el barri, amb la participació del seu veïnat. El nostre eix fonamental de treball és la Participació Comunitària i l’Empoderament Col.lectiu. Com? A través d’activitats i accions realitzades amb els ordinadors connectats a Internet i el seu aprenentatge, és a dir, filosofia Omnia 100%.

Ens la hem cregut des del començament, i ja portem 10 anys. També ens caracteritza l’entusiasme, òbviament: tractem de ser creatius i de no aburrir-nos. I un altre tret característic: la memòria, tant pel que fa a la recuperació de la memòria del territori on estem (recuperació creativa), com pel que fa a la memòria del mateix projecte Omnia que ens ocupa.

Nosaltres al presentar-nos com a Punt Omnia sempre destaquem que, som una comunitat d’aprenentatge i que som educador@s que acompanyem en el viatge, però que més enllà dels Tallers d’Iniciació, funcionem amb Grups de Treball on el paper d'”educador@” és intercambiable, i que la metodologia de treball del PO és sempre la cooperació i l’ajuda mútua. I parlem sempre de veïn@s que són alumnes i que poden ser protagonistes dels seus propis projectes encetats des de l’Aula…

P.O. JIS Arrels

http://puntomniajisarrels.wordpress.com

Mila i Roberto (JIS Arrels)
Esteban Ruggero (ex-TTO Barcelona).
Gabriel González TTO Baix Llobregat.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce