Blog editat i gestionat per les persones participants del Punt Òmnia de Martorell
Blog editat i gestionat per les persones participants del Punt Òmnia de Martorell

ACTIVITAT DE FOTOGRAFIA – Activitat Online “a casa”

Durant aquest confinament, hem passat moltes estones a casa, i potser hem pogut donar més valor a alguns racons del nostre poble que teniem oblidats. Es per aixó que des de les activitats Òmnia des de casa us vaig llançar la proposta de fotografiar algun racó de Martorell que hagueu trobat a faltar o que us porti algun record que volguessiu compartir amb tots i totes.

A continuació un breu recull de les fotografies i textos que m’heu fet arribar.

_____________________________________________

Hola, bon día, bona tarda o bona nit:

Amb presento… Sóc Núria filla de Barcelona i vam aterrar a Martorell l’any 1975 al carrer Sant Joan (Renfe, L’Ateneu perquè us situeu).

Un barri fenomenal ple de gent molt especial, els millors d’aquesta zona per a nosaltres.

Vam col·laborar amb  la Comissió de Festes i proposar d’engalonar els carrers de Can Carreras de la mateixa manera que les de Gràcia de Barcelona, es va estar d’acord i així ho van fer tots/es amb molta germanor.

Estàvem Fins a les sis de la matinada amb porrons de cervesa amb gasosa i els nens jugaven fins a caure rendits.

Orquestres, jocs per als nens (carreres de sacs, trencar l’olla etc), vull remarcar que ja es feien anteriorment és clar, però aquella unió va ser increïble i que mai oblidaré.

En aquells temps els meus fills i amics de barri jugaven a la pilota, per cert que tenien als taxistes, a un en concret que els recordarà encara ara imagineu perquè.

En els aniversaris, disfresses o qualsevol motiu, els joves utilitzaven els terrenys de la Renfe (ara pàrquing) on els deixava una taula plegable i un casset per a la música, no cal dir que ara de mès grans tenen records que quedaran per sempre… i així ho fan.

Ara vivim en el Camí Fondo, Martorell està preciós i ha avançat molt a l’ritme que es requereix, però aquells records perduren en el COR X SEMPRE!!

NÚRIA J C

_____________________________________________

La Maria del Carmen ens envia aquesta altra fotografia amb un breu comentari:

Poder pasear tranquilamente con un paisaje nuevo, que no sea el balcón de casa.

Todo llega y todo pasa.

Maria del Carmen L.

_____________________________________________

En Jose G. ens explica que ell encara no ha sortit de casa, ja que pertany al col·lectiu de persones vulnerables per la malaltia del COVID-19, tot i aixó ens adjunta fotografies de les vistes del seu carrer que pot veure des del seu balcó.

_____________________________________________

I per acabar jo mateix

A vegades valorem poc el que tenim, evidentment no podem dir que visquem a l’indret més bonic del món, però no per això hem de menysprear al nostre poble, cosa que els que vivim aquí des de petits estem acostumats a escoltar.

Jo vaig viure molts anys a la part “alta” del poble, i va ser força més gran que vaig marxar a viure amb la meva parella a un piset del Carrer del Riu, allà vaig descobrir que aquell barri que sempre quedava lluny està ple d’encant i de racons amb molta història i bellesa.

Un dels primers passejos que vaig fer des que vam començar a sortir va ser per aquí, pel camí dels horts i em va emocionar poder veure el barri que considero casa meva després de tantes setmanes sense poder fer un passeig tranquil i gaudir del que em passava per davant.

Sergi A.

_____________________________________________

SI VOLEU ELS QUE NO HEU ENVIAT CAP FOTOGRAFIA ENCARA HI SOU A TEMPS, ENVIEU LA FOTO I UN ESCRIT BREU A L’ADREÇA DE CORREU ELECTRÒNIC: martorell@xarxaomnia.gencat.cat

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *