Seguim sumant anys

Ahir al matí es van lliurar un total de 186 certificats a les 237 persones que han pres part en algun dels 50 tallers sobre competències digitals que ha impartit el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell al llarg d’aquest curs 2024-2025. Des del mes de setembre del 2024 a aquest juny 2025, l’Òmnia de la Seu d’Urgell ha comptabilitzat un total de 2.589 usos, augmentant un 36% respecte als usos de l’any anterior. (not extreta de www.laseu.cat)

Com sempre expresso i sento, aquest acte no seria possible sense la participació de totes les persones que venen al nostre espai i fan que sigui un espai viu, un lloc on s’aprèn sobre les TIC, però a més a més, és un espai que cuida i vetlla per valors tan importants com el de compartir, conèixer a l’altre, el valor de la convivència, formar part de la comunitat… i tant d’altres.

És important el suport per part de l’Ajuntament en aquest programa que intenta capacitar i formar a la ciutadania, com un projecte de servei inclusiu i universal.

Gràcies de nou als participants que ahir vau poder assistir en aquest moment tan especial i gràcies també a totes les persones que venen a l’Òmnia i

Seguim sumant anys, i #Òmniaseu ja porta 23!!

“Amb mirada de dona”


Llegendària 2025

Llegendària és un esdeveniment, que fomenta la lectura, l’escriptura, l’art i la cultura literària. Enguany té com a lema ‘’On la literatura esdevé foc, terra, aire i aigua”. El Punt Òmnia de la Seu ha participat en la creació d’una exposició fotogràfica “Amb mirada de dona”.

Enguany el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell participa en l’esdeveniment de Llegendària a través d’un petit projecte elaborat entre els mesos abril-juny on dos grups de dones, l’Associació de Dones Confraresses de l’Alt Urgell i el projecte “Dones en Xarxa o quan compartir té un valor afegit” projecte en col·laboració amb els treballadors socials del Cap de la Seu, hem sortit al carrer per captar de l’entorn més proper imatges sobre els quatre elements naturals.

En aquest projecte a més hem pogut aprendre i treure el màxim profit de la càmera que portem al mòbil i a partir de petits consells i practica cada participant amb la premissa dels 4 elements naturals ha fet les fotografies.

Després de manera consensuada amb la resta de grup, entre totes hem decidit quines imatges eren les escollides per poder presentar a l’exposició.

De cada participant hi ha un mínim d’una imatge on elles també han escrit una frase reflexiva sobre la seva imatge.

Des d’aquí agrair a totes les dones que han participat en la proposta d’una manera activa, positiva i amb moltes ganes d’aprendre i de fer coses per la comunitat, fomentant a la vegada la cultura i la participació.

El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, motor en el torneig local de la World Robot Olympiad 2025

La Seu d’Urgell serà escenari aquest diumenge 8 de juny d’un dels tornejos locals de la World Robot Olympiad Spain 2025, i el Punt Òmnia de la Seu hi tindrà un paper clau com a coorganitzador, juntament amb les àrees de Promoció Econòmica, Educació, Esports i Informàtica de l’Ajuntament.

El torneig, conegut com a WRO Pirineu, se celebrarà al Palau Municipal d’Esports a partir de les 10 h del matí, i acollirà les competicions de les categories RoboMission-Start i RoboMission Elementary, adreçades a infants de 8 a 12 anys. Hi participaran 9 equips i 26 nois i noies que posaran a prova els seus coneixements en tecnologia i enginyeria, tot dissenyant robots capaços de superar reptes concrets.

La dinamitzadora del Punt Òmnia formarà part del jurat de la competició, reforçant el compromís del projecte amb l’aprenentatge digital i el foment de vocacions tecnològiques entre els més joves. Des del Punt Òmnia, es treballa per fer de la tecnologia una eina d’inclusió, participació i empoderament, i aquesta col·laboració n’és un clar exemple.

La WRO és una competició internacional impulsada per la World Robot Olympiad Association. A l’Estat espanyol l’organitzen la Fundació EducaBOT i +OKOLA, i culminarà enguany amb una final estatal a Càceres el setembre i la gran final internacional a Singapur al novembre.

Amb iniciatives com aquesta, la Seu i el Punt Òmnia refermen la seva aposta per una tecnologia educativa, participativa i transformadora.

Notícia extreta de la web www.xarxaomnia.gencat.cat

Programació Primavera 2025

Ja tenim la nova programació de primavera al #puntòmnia de la Seu d’Urgell.

Aquesta vegada hem preparat 4 tallers de diferent tipologia:

*FOTOGRAFIA DIGITAL – Vols aprendre a fer fotografies amb el teu mòbil camèra o
tauleta? Vols aprendre a descarregar-les i saber que pots fer amb elles? (Cal portar
el mòbil, camèra o tauleta). Els dilluns de 15:30 a 17 h.
(Comença dilluns 28 d’abril).
*CANVA – Vols aprendre a fer presentacions, cartells, targetes de visita o
publicacions per les teves xarxes socials amb Canva?. Els dimarts de 15:30 a
17 h. (Comença dimarts 22 d’abril)
*IDENTIFICACIONS DIGITALS– Saps que són les identificacions digitals?
Per a què serveixen i quins tipus hi ha i com utilitzar-les? Vine a aprendre a
fer servir l’IdCatMòbil o la Cl@ve i fer tràmits.

-1r grup- dimecres 7 i 14 de maig de 10 a 11:130 h.
-2n grup- dimecres 21 i 28 de maig de 10 a 11:30 h.


*EINES GOOGLE – Aprèn a fer anar les diferents eines de Google com
el traductor, maps, calendar, drive o lens…etc Aquest taller es farà de forma
dual amb l’ordinador i lel telèfon intel·ligent. Els dimecres de 16 a 17:30 h.
(Comença el 23 d’abril)

Tots els tallers són gratuits i les inscripcions seran 14 i 15 d’abril del 2025 a partir de les 9 h a través d ela web http://www.laseu.cat/tramits-i-serveis/inscripcions

Recordem que les persones inscrites al trimestre anterior no poden repetir el mateix taller. Si queden places lliures, s’admetran previ avís.
*Les persones que ho necessitin podran fer la inscripció de forma presencial el mateix dia 14 a les 9 del matí.


Mobile World Congres 2025 #MWCbarcelona25

Aquest any, he tingut l’oportunitat d’anar, viure i veure més de prop el Mobile World Congres 2025 #MWCbarcelona25.

Ha estat una tota una experiència que hauríem de viure ni que fos una vegada, per conèixer tot el que es mou en aquest gegant de la tecnologia i no parlo només de veure les últimes tendències, parlo de l’organització, de la logística, i com no de l’equip humà que aquests dies han treballat en aquest gran esdeveniment.

Robots, portàtils solars, humanoides que et posen la pell de gallina, tecnologia en ciberseguretat, drons…, i com no la famosa IA…. tot un seguit de prestacions, serveis, dispositius nous que quan surts d’allà el cap t’explota, ple d’idees o si més no, com utilitzaries part d’aquells materials en el nostre dia a dia a Òmnia.

Però he de dir que per mi una part molt interessant ha estat el fet de poder compartir aquesta experiència amb companys del territori Català i sobretot amb companys del Pirineu.