#sempreendavant

I ahir, i sobretot aquest any havíem de fer la nostra cloenda de tallers que durant tot el curs 20/21 hem realitzat al Punt Òmnia.
Ha estat un any peculiar i dur per a tothom, però l’Òmnia ha fet tot el possible per continuar endavant i seguir oferint a la ciutadania de la Seu aprenentatges i eines Tic.
Des d’aquí agrair la confiança i la resposta de totes les persones que han participat d’una manera o d’una altra les nostres formacions.
Sempre ho dic, però és així sense vosaltres l’Òmnia no seria l’Òmnia.
GRÀCIES!!!!

La Mobile Week a La Seu d’Urgell

Notícia extreta de la web www.laseu.cat

La Mobile Week la Seu d’Urgell aposta per una programació inclusiva i per a públic especialitzat i empresarial.
Oferirà un total de 17 activitats, totes gratuïtes, 16 conferenciants experts i ofereix més de 565 places disponibles que s’obriran el pròxim dijous 17 de juny a partir de les 9 del matí. Les inscripcions es podran fer a: https://mweek.com/

Aquest matí s’ha presentat la Mobile Week la Seu d’Urgell que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juliol a la capital de l’Alt Urgell. La roda de premsa de presentació d’aquest esdeveniment que s’inclou a la Mobile Week Catalunya 2021 ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i del regidor d’Innovació Tecnològica de l’Ajuntament urgellenc, Joan Llobera, acompanyats del CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i la directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, que ho han fet de manera telemàtica, des de Barcelona i des Sant Cugat del Vallès, respectivament.

La Mobile Week la Seu d’Urgell presenta una programació inclusiva que aglutinarà durant tres jornades la gran majoria d’accions TIC que es venen portant a terme des de diferents institucions de la ciutat, que van des de la vessant social i educativa com el Punt Òmnia i centres d’educació primària com les escoles Mn. Albert Vives i La Valira, passant també pel món empresarial i tecnològic com el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU). Així ho ha avançat l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, que ha volgut remarcar que “no és una casualitat que tingui lloc a la Seu d’Urgell, sinó que és el resultat de molts anys d’apostar per les noves tecnologies en molts àmbits de la ciutat i la comarca”. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha afegit que “la Mobile Week és un reconeixement de l’Ajuntament i de la ciutat a totes les persones i institucions que hi estan apostant des de fa tant temps, i alhora recollir el seu guant i apostar per a les noves tecnologies com a projecte de present i de futur per a lluitar contra el despoblament i l’atur, especialment juvenil i femení”.

Fàbrega també ha ressaltat poder comptar en aquesta Mobile Week la Seu d’Urgell amb la complicitat del Principat d’Andorra “per a fer front comú a l’hora de fer arribar les TIC al Pirineu”.

Per la seva part, CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha lloat tant la participació com la programació de la Seu d’Urgell a la Mobile Week Catalunya que “recull el plantejament de portar les Noves Tecnologies al territori i compartir aquesta capitalitat, per tal d’evitar l’escletxa digital, ajudar a millorar les nostres empreses i integrar a tota la ciutadania a través de la tecnologia”.

Al seu torn, Joana Barbany, directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, ha subratllat la importància que té la tecnologia per ajudar al creixement econòmic de les empreses de cada territori, i alhora ha elogiat la programació intergeneracional i inclusiva que presenta la Mobile Week la Seu d’Urgell.

Tant Carlos Grau com Joana Barbany han volgut animar a tota la ciutadania urgellenca a participar en les diferents activitats que hi ha programades a la Mobile Week la Seu d’Urgell, “la tecnologia pot ser un gran aliat per a tothom”, han afirmat. Ambdós han destacat que la programació de la Seu d’Urgell és de les més atractives de les diferents seus Moble Week Catalunya.

‘Tecnologia per a la ciutadania”

La Mobile Week la Seu d’Urgell tindrà lloc del 9 a l’11 de juliol (de divendres a diumenge) i sota el lema ‘Tecnologia per a la ciutadania” compta amb una programació amb diferents temàtiques, adreçada a tot tipus de públic, des d’infants, gent gran, famílies i persones amb necessitats funcionals, així com a professionals del sector i a empreses.

La Mobile Week la Seu d’Urgell oferirà un total de 17 activitats, totes gratuïtes, 16 conferenciants experts i ofereix més de 565 places disponibles que s’obriran el pròxim dijous 17 de juny a partir de les 9 del matí. Les inscripcions es podran fer a: https://mweek.com/

La Mobile Week la Seu d’Urgell s’iniciarà divendres 9 de juliol amb la 1a Trobada empresarial: Networking+Empresa que tindrà lloc a partir de les nou matí al CETAP. En aquesta primera jornada hi haurà un total de 3 diàlegs (Ciberseguretat a l’empresa, R+D+I, aposta per les TIC i Tecnologia 5G), i 2 tallers (Ecoturisme urbà amb codis QR i robòtica educativa).

Diàleg inaugural: Mr. Hand Solo

Dissabte 10 i diumenge 11 de juliol, la Mobile Week la Seu d’Urgell tindrà lloc íntegrament a la sala Sant Domènec. Dissabte a les deu del matí tindrà lloc el diàleg inaugural que anirà a càrrec de David Aguilar, el protagonista del documental Mr. Hand Solo, el jove andorrà amb arrels a la Seu d’Urgell, que es va construir una pròtesi amb peces de Lego. En acabar, es realitzarà un breu taller amb els infants i joves de construcció amb peces de LEGO. A la nit, es projectarà el documental a la plaça dels Oms.

Durant la jornada de dissabte tindran lloc també dos tallers sobre drons educatius, dues rutes ecoturístiques i sobre la Seu Medieval amb codis QR i el diàleg sobre l’aplicació de les tecnologies de drons i sensòriques a zones de muntanya.

Diumenge 11 de juliol, darrera jornada de la Mobile Week la Seu d’Urgell, es portarà a terme un taller sobre robòtica eductiva i els diàlegs: La tecnologia 3D aplicada a la Medicina i Practicar hàbits cibersaludables en el dia a dia.

Clourà la Mobile Week la Seu d’Urgell, el diàleg Tecnologia 5G: oportunitats per l’Alt Urgell, que anirà a càrrec d’Eduard Martín, director del Programa 5G de la Fundació Mobile World Capital.

La Seu d’Urgell és una de les 18 ciutats que acullen aquest any la Mobile Week Catalunya, i l’única de l’Alt Pirineu i Aran.

La Mobile Week és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb Generalitat de Catalunya, IDAPA i Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb el suport de Caixa Bank i Estrella Damm, i compta amb 10 partners.

Què en Penses?

 

Campanya de sensibilització sobre l’ús responsable de la tecnologia.

Oficina Jove de l’Alt Urgell i Punt Òmnia

Els materials han estat extrets de diferents fonts com YouTube, Fundación Orange, Pantallas Amigas, Unicef, Internet+segura, LearntoChek, Incibe, Osi, Red.es, el Consell Audiovisual de Catalunya o l’AEPD (Agencia Española Protección de Datos).

I can & I will

Ara és l’època que a poc a poc anem acabant projectes i tallers.
Durant tot el curs, el Punt Òmnia amb Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Aula Oberta de l’Institut @lavalira hem treballat per portar a terme un projecte en el meu cas sobre l’alfabetització digital (TIC).
Un any ple d’experiències i de reptes.
Hem treballat les Tic i com sempre dic, tota una sèrie d’activitats i objectius on els joves han treballat els seus hàbits, el seu comportament, la constància, la responsabilitat i valors.Els Òmnia som espais on els participants dels projectes treballen molt més que l’aprenentatge de les Tic, que també, sempre anem un pas més enllà i com sempre diem les Tic és l’eina amb la qual arribem a treballar aspectes molt importants com els valors de la responsabilitat, la importància de l’esforç i la constància entre molts altres objectius, però per mi el més important és el fet de donar possibilitat i empoderar als participants. Que important és EMPODERAR i generar confiança a les persones per seguir endavant.
Només donar les gràcies per la confiança i als participants felicitar-los per la seva feina i el seu esforç.👏👏👏

Fotografiem La Seu

Aquest és un projecte que havíem de fer al març del 2020 i que lògicament vam haver de posposar-ho per a aquest any.Aquest projecte està creat amb el grup de joves del SAD (Servei d’Atenció Diürna)
El projecte també ha patit la pandèmia ja que hem tingut que canviar una mica el format, però tot i així l’hem pogut fer i he de dir que és una exposició amb una qualitat molt bona. Com també hi ha hagut un parell de vegades que els participants han estat confinats i vam haver de parar unes setmanes.

Els nostres objectius entre d’altres a treballar eren sobretot donar valor i respectar a l’entorn més proper que és la nostra ciutat, com l’organització del treball amb equip, potenciar habilitats socials i trencar amb les “etiquetes” que reben moltes vegades els joves participants del SAD, desenvolupar i potenciar la creativitat i la comunicació a través de les xarxes socials concretament amb Instagram i que puguin veure les altres utilitats que poden tenir les xarxes com a eines comunicatives i per últim treballar l’autonomia i que el projecte tingués el pes amb ells i elles i nosaltres estar més com a punt de suport.
Els objectius els hem treballat, però potser el que més ha costat és el del treball més autònom, però l’equip educatiu valorem de forma positiva el projecte amb general i estem contents de com ha quedat el treball final.

Podem dir que el projecte ha tingut dues parts:
PART 1
Una part més comunitària on fer que la ciutadania participés a través d’Instagram responent quin lloc de la nostra ciutat els hi agradava més. I al final de projecte faríem amb tots i tots/es els/les participants un sorteig on el premi seria una de les fotografies exposades.
En aquesta acció vam participar unes quaranta persones.

PART 2
La segona part ha estat tot el treball per arribar a fer l’exposició.
Aquest treball era:
-Pensar i fer els estoris a Instagram perquè la ciutadania pugues participar.
-Extreure totes les votacions fetes a través de la xarxa social i veure els llocs que la ciutadania havia votat per anar a fer fotos i fer els llistats de participants per fer també el sorteig i penjar-lo a la xarxa.
-Organitzar un calendari i una ruta per anar a fer les fotografies i a la vegada aprendre una mica la base de la fotografia (enfocament, llum, la regla dels tres terços, mirades i punts de vista…). Les fotos han estat fetes amb mòbils i una càmera professional.
-Organitzar un calendari per anar penjant el procés del projecte a la xarxa Instagram i així tenir informat a tothom.
-Cada dimecres fèiem una part del projecte, des de l’edició de les fotos amb el programa de retoc Gimp, creació dels títols com a peu de les fotos amb el processador de text, la creació del cartell que es penjarà per la ciutat fet amb el Canva, per tant amb el projecte les TIC ha estat una de les eines primordials.
Les impressions com els marcs de les fotos han estat fetes amb una botiga de la ciutat.

L’expo està oberta del 26 de maig al 14 de juny al vestíbul de l’Edifici Cultual de les Monges.
Ha estat un projecte molt circular, creat i fet amb moltes ganes amb un any gens fàcil per tots i on hem volgut donar una mica de vida a la nostra ciutat.
Esperem que us agradi!!