PROGRAMACIÓ TARDOR 2021

Ja tenim la nova programació per aquesta tardor 2021.

Recorda que seguim amb pandèmia i que el nombre de participants als tallers presencials són de 6 participants. Els tallers en línia tindran un màxim de 10 participants.

Dies per fer inscripció, 21 i 22 de setembre a través de la web https://www.laseu.cat/tramits-i-serveis/inscripcions

TALLERS PRESENCIALS

• TAULETES TÀCTILS – Aprèn a fer anar la teva tauleta i treu el màxim rendiment. Els dilluns de 10 a 11 h.

• ESTIMULACIÓ COGNITIVA – Estimula i treballa la ment. Els dimarts de 15:30 a 17:00 h.

• CORRESPONDÈNCIA DIGITAL – Aprèn a gestionar el correu electrònic (Gmail, Yahoo, Outlook…). Els dimecres de 15:15 a 16:45 h.

TALLERS EN LÍNIA

• CALENDARIS – Aprèn a crear un calendari 2022 personalitzat. Els dilluns d’11 a 12 h.

• FULLS DE CÀLCUL – Aprèn a fer anar els fulls de càlcul amb el programari LibreOffice. Els dilluns de 16 a 17:30 h.

 

Recorda que també seguim amb horaris de cites prèvies, truca al 973 350 010 (ex 8017).

Realitat o ficció…Què en penses?

Campanya de sensibilització per l’ús responsable de la tecnologia, realitzada entre l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Punt Òmnia de la Seu.
Durant aquest estiu hem preparat una campanya la qual volem incidir durant el que queda d’any i el curs vinent.
Aquesta campanya va sobre la sensibilització per l’ús responsable de la tecnologia.
Vam pensar de quina manera podíem arribar a la majoria de població, no només als joves, a tothom, perquè l’ús responsable és cosa de tots i totes.
Per aquesta campanya hem tingut el reforç d’un professional amb el tema de les addiccions a les pantalles i tot el que el seu ús comporta, solitud, canvis de caràcter, hàbits d’alimentació, ciberassetjament…etc.
I ens vam posar mans a l’obra. Objectiu clau, fer reflexionar a la població del que fem amb la tecnologia, canviar hàbits de comunicació i incentivar la socialització.
A partir d’aquí van anant sorgint idees, esborranys d’un primer projecte que a poc a poc va agafar forma i força i des de finals de juny ja el tenim amb marxa.
La campanya el que vol és donar missatges “d’impacte” que faci pensar i reflexionar a la persona que ho escolta, o el veu.
Per donar aquests missatges d’impacte ens hem valgut de les activitats del projecte Imsomni que l’Oficina Jove de l’Alt Urgell fa des de fa uns anys, un projecte que engloba moltes activitats des de caminades per veure estels o la lluna plena, activitats d’esports com spinning, teatre i monòlegs, concerts i cinema a la fresca, tallers de Dj o batalles de galls amb tallers de murals gegants… activitats pensades per a joves, però acaben anant persones de diferents edats perquè no estan tancades per edat. És amb aquestes activitats que al principi de cadascuna donem el missatge que hem pensat per aquell públic amb concret, ja que les persones que van a l’activitat han de fer inscripció prèvia.
Els missatges són a través de vídeos curts, àudios o sketch’s de teatre on es representa una vivència sobre una mala pràctica de l’ús tecnològic.
També hem volgut arribar una mica més lluny i el que hem fet és crear una “escultura” que va apareixent i desapareixent amb dies i moments clau per la ciutat com el dia de mercat, també ha estat passejant pels casals infantils d’estiu, on han treballat el tema amb els infants, o el cap de setmana que es va organitzar les activitats del MobileWeek, aquesta va estar exposada a la sala mater on ens feien la majoria de ponències durant tot un cap de setmana.
Aquesta escultura, va acompanyada d’uns QR que la gent pot escanejar i descobrir, vídeos, web’s amb consells…etc.
Així com els àudios i els sketch’s són fets per l’escola de Teatre, els vídeos els vam extreure de campanyes ja fetes i públiques com vídeos de la Fundación Orange, Pantallas Amigas, Internetambseny o Unicef entre d’altres.
Per acabar d’arrodonir alguns bars i algunes cafeteries de La Seu han volgut participar i amb els QR dels vídeos més impactants vam fer sotagots i aquests els col·loquen amb les begudes.
El que volem és incidir, però sempre deixant el missatge obert, és a dir que cada missatge d’impacte que es veu o s’escolta pugui anar incidint en la persona i que la tecnologia sigui una eina que ajuda i no una eina que esclavitza.
Ens queda molt per fer, queden mesos de feina, però la resposta que rebem per part de la ciutadania és molt positiva, tothom ens ha felicitat, veuen la campanya impactant, però no invasiva que era una de les coses que buscàvem, fer reflexionar sense imposar res.

TANCAT PER VACANCES

El Punt ÒMnia de La Seu, romandrà TANCAT per vacances del 12 al 27 de juliol.
Tornem a estar operatius i amb tallers d’estiu, a partir del 28 de juliol amb horari intensiu.
Que tingueu un BON ESTIU!!!

#sempreendavant

I ahir, i sobretot aquest any havíem de fer la nostra cloenda de tallers que durant tot el curs 20/21 hem realitzat al Punt Òmnia.
Ha estat un any peculiar i dur per a tothom, però l’Òmnia ha fet tot el possible per continuar endavant i seguir oferint a la ciutadania de la Seu aprenentatges i eines Tic.
Des d’aquí agrair la confiança i la resposta de totes les persones que han participat d’una manera o d’una altra les nostres formacions.
Sempre ho dic, però és així sense vosaltres l’Òmnia no seria l’Òmnia.
GRÀCIES!!!!

La Mobile Week a La Seu d’Urgell

Notícia extreta de la web www.laseu.cat

La Mobile Week la Seu d’Urgell aposta per una programació inclusiva i per a públic especialitzat i empresarial.
Oferirà un total de 17 activitats, totes gratuïtes, 16 conferenciants experts i ofereix més de 565 places disponibles que s’obriran el pròxim dijous 17 de juny a partir de les 9 del matí. Les inscripcions es podran fer a: https://mweek.com/

Aquest matí s’ha presentat la Mobile Week la Seu d’Urgell que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juliol a la capital de l’Alt Urgell. La roda de premsa de presentació d’aquest esdeveniment que s’inclou a la Mobile Week Catalunya 2021 ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i del regidor d’Innovació Tecnològica de l’Ajuntament urgellenc, Joan Llobera, acompanyats del CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i la directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, que ho han fet de manera telemàtica, des de Barcelona i des Sant Cugat del Vallès, respectivament.

La Mobile Week la Seu d’Urgell presenta una programació inclusiva que aglutinarà durant tres jornades la gran majoria d’accions TIC que es venen portant a terme des de diferents institucions de la ciutat, que van des de la vessant social i educativa com el Punt Òmnia i centres d’educació primària com les escoles Mn. Albert Vives i La Valira, passant també pel món empresarial i tecnològic com el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU). Així ho ha avançat l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, que ha volgut remarcar que “no és una casualitat que tingui lloc a la Seu d’Urgell, sinó que és el resultat de molts anys d’apostar per les noves tecnologies en molts àmbits de la ciutat i la comarca”. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha afegit que “la Mobile Week és un reconeixement de l’Ajuntament i de la ciutat a totes les persones i institucions que hi estan apostant des de fa tant temps, i alhora recollir el seu guant i apostar per a les noves tecnologies com a projecte de present i de futur per a lluitar contra el despoblament i l’atur, especialment juvenil i femení”.

Fàbrega també ha ressaltat poder comptar en aquesta Mobile Week la Seu d’Urgell amb la complicitat del Principat d’Andorra “per a fer front comú a l’hora de fer arribar les TIC al Pirineu”.

Per la seva part, CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha lloat tant la participació com la programació de la Seu d’Urgell a la Mobile Week Catalunya que “recull el plantejament de portar les Noves Tecnologies al territori i compartir aquesta capitalitat, per tal d’evitar l’escletxa digital, ajudar a millorar les nostres empreses i integrar a tota la ciutadania a través de la tecnologia”.

Al seu torn, Joana Barbany, directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, ha subratllat la importància que té la tecnologia per ajudar al creixement econòmic de les empreses de cada territori, i alhora ha elogiat la programació intergeneracional i inclusiva que presenta la Mobile Week la Seu d’Urgell.

Tant Carlos Grau com Joana Barbany han volgut animar a tota la ciutadania urgellenca a participar en les diferents activitats que hi ha programades a la Mobile Week la Seu d’Urgell, “la tecnologia pot ser un gran aliat per a tothom”, han afirmat. Ambdós han destacat que la programació de la Seu d’Urgell és de les més atractives de les diferents seus Moble Week Catalunya.

‘Tecnologia per a la ciutadania”

La Mobile Week la Seu d’Urgell tindrà lloc del 9 a l’11 de juliol (de divendres a diumenge) i sota el lema ‘Tecnologia per a la ciutadania” compta amb una programació amb diferents temàtiques, adreçada a tot tipus de públic, des d’infants, gent gran, famílies i persones amb necessitats funcionals, així com a professionals del sector i a empreses.

La Mobile Week la Seu d’Urgell oferirà un total de 17 activitats, totes gratuïtes, 16 conferenciants experts i ofereix més de 565 places disponibles que s’obriran el pròxim dijous 17 de juny a partir de les 9 del matí. Les inscripcions es podran fer a: https://mweek.com/

La Mobile Week la Seu d’Urgell s’iniciarà divendres 9 de juliol amb la 1a Trobada empresarial: Networking+Empresa que tindrà lloc a partir de les nou matí al CETAP. En aquesta primera jornada hi haurà un total de 3 diàlegs (Ciberseguretat a l’empresa, R+D+I, aposta per les TIC i Tecnologia 5G), i 2 tallers (Ecoturisme urbà amb codis QR i robòtica educativa).

Diàleg inaugural: Mr. Hand Solo

Dissabte 10 i diumenge 11 de juliol, la Mobile Week la Seu d’Urgell tindrà lloc íntegrament a la sala Sant Domènec. Dissabte a les deu del matí tindrà lloc el diàleg inaugural que anirà a càrrec de David Aguilar, el protagonista del documental Mr. Hand Solo, el jove andorrà amb arrels a la Seu d’Urgell, que es va construir una pròtesi amb peces de Lego. En acabar, es realitzarà un breu taller amb els infants i joves de construcció amb peces de LEGO. A la nit, es projectarà el documental a la plaça dels Oms.

Durant la jornada de dissabte tindran lloc també dos tallers sobre drons educatius, dues rutes ecoturístiques i sobre la Seu Medieval amb codis QR i el diàleg sobre l’aplicació de les tecnologies de drons i sensòriques a zones de muntanya.

Diumenge 11 de juliol, darrera jornada de la Mobile Week la Seu d’Urgell, es portarà a terme un taller sobre robòtica eductiva i els diàlegs: La tecnologia 3D aplicada a la Medicina i Practicar hàbits cibersaludables en el dia a dia.

Clourà la Mobile Week la Seu d’Urgell, el diàleg Tecnologia 5G: oportunitats per l’Alt Urgell, que anirà a càrrec d’Eduard Martín, director del Programa 5G de la Fundació Mobile World Capital.

La Seu d’Urgell és una de les 18 ciutats que acullen aquest any la Mobile Week Catalunya, i l’única de l’Alt Pirineu i Aran.

La Mobile Week és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb Generalitat de Catalunya, IDAPA i Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb el suport de Caixa Bank i Estrella Damm, i compta amb 10 partners.