Programació de primavera

Nova programació de primavera en competències digitals.

Aquest trimestre oferim tres tallers. Aquests són:

  • MOU-TE PEL MÒBIL – Porta el teu telèfon intel·ligent (smartphone) i aprèn a fer-lo anar. Les persones inscrites han de portar el seu telèfon intel·ligent. Els dilluns de 16 a 17’30 h. (Comença dilluns 15 d’abril).
  • ESTIMULACIÓ COGNITIVAEstimula i treballa la ment. Els dimecres de 10 a 11:30h. (Comença dimecres 17 d’abril)
  • GESTOR DE CONTRASENYES I PERMISOS APPS- Coneix què són els gestors de contrasenyes i quins permisos són els necessaris quan baixem una app. Els dimecres de 16 a 17’30 h. (Comença dimecres 17 d’abril).

Inscripcions 8 i 9 d’abril del 2024 a partir de les 9 h des de la web https://www.laseu.cat/tramits-i-serveis/inscripcions

*Una inscripció per persona i curs. Tallers gratuïts.

*Recordem que les persones inscrites al trimestre anterior no poden repetir el mateix taller. Si queden places lliures s’admetran previ avís.

*Les persones que ho necessitin podran fer la inscripció de forma presencial havent demanat cita prèvia al telèfon 973 350 010 (EXT 8017)només el dia 4 d’abril de 10 a 13 h del 2024.

Els tallers comencen a partir del 15 d’abril de 2024

GrafiTics

Ara just fa un any, vam començar l’aventura de treballar plegats amb el SIEI de La Salle.

Un treball que ha estat tot un repte i he de dir que ha estat un repte dur però amb un resultat de 10.

La finalitat del projecte era geolocalitzar en un mapa els murals de La Seu i Castellciutat, per tant, es tracta d’un treball de recerca utilitzant les TIC.
És un projecte pensat per a l’alumnat del SIEI de La Salle; joves d’entre onze i setze anys i estudiants de secundària.
Amb aquest treball, hem volgut fomentar el pensament crític digital integrant el pensament computacional, la recerca d’informació, així com la creativitat i la comunicació.

Amb uns objectius molt clars tant a escala general com específic en l’àmbit de les TRIC. Objectiu que hem treballat de valent perquè el projecte tinguis un resultat com el que hem tingut.

Tot aquest treball es pot visualitzar des de dos webs, que és on veurem plasmat digitalment tota la feina feta i també a escala física amb un mapa on escanejarem QR per cada mural.

Hem de dir que tot aquest treball el vam dividir en tres grans blocs.
Bloc I- Treball de camp, fotografiar els murals i geolocalitzar-los.
Bloc II- Creació del llibre i del mapa digital. Retoc d’imatges. Cercar bibliografia dels/les muralistes
Bloc III- Creació dels diferents QR i enganxar-los al mapa físic. i fabricar la presentació del projecte

La primera és un mapa fet amb l’eina UMAP per geolocalitzar tots els murals.

Hem agrupat a cada artista amb una xinxeta d’un mateix color i cada vegada que es clica la xinxeta es pot llegir el nom del/la artista , el lloc i el nom del mural.

https://umap.openstreetmap.fr/ca/map/grafitics_974738#16/42.3586/1.4609

https://issuu.com/laseu/docs/llibre_grafitics

El grup també ha creat un llibre que recull una mica la bibliografia dels/es artistes amb una imatge, com també la finalitat i els objectius treballats durant el taller. Aquest llibre s’ha creat amb l’eina del Canva i per fer-ho digital hem fet anar l’eina de l’Issuu.

Tota aquesta feina ha estat possible gràcies a una coordinació i un treball amb xarxa amb l’equip educatiu del SIEI.

Ha estat una coordinació molt àgil, fàcil i sobretot molt fluida, amb molt bona comunicació i, per tant, treballar amb aquestes condicions fa més còmode la feina a fer.
Des d’aquí agrair a l’equip educatiu del SIEI, a l’escola La Salle per la confiança i especialment a la Neus i la Tere per la feina feta i sobretot la molt bona comunicació.
I com no, agrair als joves l’esforç, el treball i les seves ganes d’aprendre.

Prova pilot amb l’assistent virtual en català Cati per a gent gran

Notícia extreta de la web https://www.laseu.cat/news/prova-pilot-amb-l2019assistent-virtual-en-catala-cati-per-a-gent-gran

El Punt Òmnia i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell propicien aquesta experiència entre persones grans i la primera versió de l’assistent creat pel jove alturgellenc Markus Urban.

26-01-2024

Prova pilot amb l’assistent virtual en català Cati per a gent gran

Un grup de persones grans ha participat aquest dijous al Punt Òmnia de la Seu d’Urgell en una prova pilot amb l’assistent virtual en català Cati, dissenyat especialment per a la gent gran pel jove estudiant de l’Alt Urgell, Markus Urban

L’experiència amb aquestes persones grans, de nivells d’experiència tecnològica diferents que han provat la primera versió de l’assistent virtual Cati, ha proporcionat comentaris i suggeriments molt útils per millorar-lo. “Aquesta prova pilot ha permès avaluar la implementació actual i ha fet sorgir moltes idees interessants per ampliar les funcions de l’assistent, que segueix en fase de desenvolupament”, explica Markus Urban.   

Cati, intel·ligència artificial al servei de la gent gran 

Per la seva part, la dinamitzadora del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, Ester Collado, remarca que amb la realització d’aquesta prova pilot “hem pogut comprovar la part positiva de la IA”. Collado afegeix al respecte que “poder col·laborar amb Markus Urban ha estat tota una experiència d’aprenentatge sobre la IA  i el que podem fer per ajudar a les persones grans”

La dinamitzadora d’Òmnia subratlla de com la necessitat de poder atendre a les persones grans ha fet que aquest jove talent hagi estat capaç de crear aquest assistent i, fer de la tecnologia un aliat. “Ara només cal que Markus Urban acabi de desenvolupar aquesta eina i ens tornarem a trobar per veure els avenços i els canvis que hi ha introduït i tornarem a saludar a la Cati”.

Ester Collado també agraeix al grup de persones que han volgut participar i viure aquesta experiència amb la Cati.

 Recordem que Markus Urban va desenvolupar aquest assistent virtual com a projecte de final de batxillerat amb el qual va guanyar el premi Exporecerca Jove, guardó que li va permetre ser present a la International Science and Engineering Fair dels Estats Units.

Programació de tallers hivern 2024

Ja tenim la nova programació per aquest nou trimestre gener-març del 2024.

Les inscripcions s’han de formalitzar els pròxims dies 15 i 16 de gener, a partir de les 9 del matí, des de l’enllaç: http://www.laseu.cat/tramits-i-serveis/inscripcions Per les persones que ho necessitin es podrà fer la inscripció de manera presencial demanant cita prèvia al telèfon 973 35 00 10 (ext.8017) el dia 12 de gener a partir de les 10 del matí. Només es pot fer una inscripció per persona i curs. 

Els tallers són:

  • Alfabetització digital: primers passos a la informàtica-iniciació al processor de textos que s’adreça a persones amb nivell 0 en informàtica. Els dimarts de 15:30 a 17h. S’inicia dimarts 23 de gener.
  • Instagram: aprendre a fer un ús correcte d’aquesta App. Els dimecres de 16 a 17h. S’inicia dimecres 24 de gener.
  • Canva: aprendre fer presentacions, cartells, targetes de visita o publicacions per a xarxes socials. Els dimecres de 17 a 18h. S’inicia dimecres 24 de gener.
  • Núvol: Conèixer els avantatges d’aquest sistema i treure’n el màxim rendiment.  Els divendres de 10 a 11:30h. S’inicia divendres 26 de gener. 

Bon Nadal

“Que mai et falti un somni per lluitar, un projecte per realitzar, una cosa per aprendre, un lloc per anar i algú per estimar”

Des del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell, us desitgem Bon Nadal.