#MobileWeeklaseu22

Aquest any La Seu d’Urgell torna a participar en la setmana del #mweekcat22.
El Punt Òmnia és una part important d’aquest esdeveniment tecnològic que té com a objectius
• Apropar als ciutadans una reflexió oberta al voltant de la transformació digital i la tecnologia mòbil.
• Abordar els reptes, els límits i les oportunitats de la transformació digital en espais de la ciutat.
• Fer arribar l’impacte del MWC a tot el territori, de manera que el debat sobre la revolució digital s’estengui a tot Catalunya.

I justament partint d’aquests propòsits, fem un programa d’activitats, tallers, conferències, …etc, on TOTHOM té cabuda.

Us deixo aquí el programa d’activitats que es faran a la Seu durant aquesta setmana https://mweek.com/ca/events/list/?tribe_tags%5B0%5D=17&tribe_city%5B0%5D=359-2233-2254-2258-2264-2277-2281-2285-2287-2291-2301-3753

Part d’aquestes activitats són unes xerrades pensades i dirigides a famílies amb infants i adolescents envers el tema de pantalles, seguretat, ciberassetjament…. on molts professionals hem treballat amb xarxa i sumant esforços hem pogut veure la importància de treballar per la ciutadania.

Dins de les xerrades que ens faran per famílies, van veure la possibilitat de fer un recull de “recomanacions” sobre l’ús de pantalles per edats i aquí el teniu, esperant que sigui de profit.

Mirades que emocionen

Com a dinamitzadora del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell, tinc la sort de viure moments molt especials, moments que no tenen preu.

Són per aquests “petits moments” on veig la meva feina i la importància del projecte Òmnia a la nostra ciutat.
Moments on veus a persones amb moltes ganes d’aprendre i de continuar endavant encara que de vegades no ho tenen o no ho tenim fàcil, però, així i tot #seguim.
Fa no gaire dies, vaig tenir un d’aquests moments màgics, vaig poder veure (tot i la mascareta) l’emoció, l’alegria i les ganes de fer a través d’una mirada… pell de gallina…EMOCIONANT!!!!!
Continuem treballant amb les TIC perquè són una eina vital per qualsevol persona, independentment de les seves capacitats.
Amb el Taller Claror estem creant amb els dos grups un treball en equip. Amb cada grup un objectiu diferent, però sempre amb equip, entre tots i totes ho fem tot, si un no pot arribar segur que hi haurà una mà disposada a fer i ajudar.
Que important és la feina que no es veu.
Gràcies @clarortaller!!
Gràcies a tots i totes les persones que veniu o heu vingut al nostre espai!!!!

PROGRAMACIÓ HIVERN 2022

Nova programació amb competències digitals al Punt Òmnia de La Seu d’Urgell.
Les inscripcions són únicament amb línia el 24 i 25 de gener des de la web https://www.laseu.cat/tramits-i-serveis/inscripcions a partir de les 9 del matí.

Els tallers són:

TALLERS PROGRAMATS PRESENCIALS

• PRIMERS PASSOS A LA INFORMÀTICA -PROCESSADOR DE TEXT
Iniciació al processador de textos – Adreçat a persones amb nivell 0 en informàtica. Els dilluns de 10 a 11:30 h.

• FOTOGRAFIA DIGITAL – Vols aprendre a fer fotografies amb el teu mòbil, càmera o tauleta? Vols aprendre a descarregar-les i saber què pots fer amb elles? (Cal portar el mòbil, càmera o tauleta). Els dimarts de 15:30 a 17 h.

• MOU-TE PEL MÒBIL – Porta el teu telèfon intel·ligent (smartphone) i aprèn a fer-lo anar. Les persones inscrites han de portar el seu telèfon intel·ligent. Els dimecres de 15:30 a 17 h. (Comença dimecres 9 de febrer)

• MOU-TE PEL MÒBIL – Porta el teu telèfon intel·ligent (smartphone) i aprèn a fer-lo anar. Les persones inscrites han de portar el seu telèfon intel·ligent.Els divendres De 10 a 11:30 h.

TALLERS PROGRAMATS AMB LÍNIA

• NÚVOL – Coneix els avantatges d’aquest sistema i treu-ne el màxim rendiment. Els dilluns de 16 a 17:30 h.
• ESTIMULACIÓ COGNITIVA – Estimula i treballa la ment. Els dijous de 17 a 18 h. (Comença dijous 10 de febrer)
• INSTAGRAM – Instagramejar? Vols aprendre a fer un ús correcte de l’App Instagram?. Els divendres de 12 a 13h.

TALLERS DE TECNOLOGIA PER TRENCAR LA FRACTURA DIGITAL

Notícia extreta de Pirineustv

Els usuaris del Centre Taller Claror disposen de nova tecnologia per al projecte TIC Claror que vol trencar la fractura digital que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual.

Gràcies a l’aportació econòmica de diferents col·laboradors i entitats a la Fundació Claror – Alt Urgell s’ha pogut adquirir nou material. Aquest projecte, que es realitza conjuntament amb l’Ómnia vol afavorir la socialització a través de la tecnologia.
Actualment al taller aprenen a mirar fotos a través de la tauleta i a fer-ne als objectes que més els agradin del seu voltant.

Pròximament sortiran a la Seu per fotografiar-la des del seu punt de vista

Actualment el taller es divideix entre els usuaris del Centre Ocupacional i els de la Llar residencia.

Parlen al vídeo: XÈNIA PLANES, EDUCADORA CENTRE TALLER CLAROR – VERONICA – GABRIEL – ESTER COLLADO, RESPONSABLE PUNT ÓMNIA

Per mirar el vídeo, clica a l’enllaç.
Gràcies per la feina @tallerclaror i gràcies per l’entrevista @tvpirineus
TALLERS DE TECNOLOGIA PER TRENCAR LA FRACTURA DIGITAL