Coneix Verdum

Per tal de conèixer una mica el barri de Verdum res millor que navegar una mica per la xarxa per descobrir la seva història.

Per començar podem llegir una breu història del barri a la web de l’Ajuntament de Barcelona.

A la Wikipèdia podem veure un article amb una història més ampliada.

Però si voleu aprofundir amb el coneixement històric del barri no us podeu perdre l’article de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. Aquest article on s’aborda amb profunditat la història del barri és il·lustrat amb interessants fotografies d’època. Si voleu conèixer més detalls de la història d’aquest territori (tant del barri com de la resta de barris del districte) no oblideu donar un cop d’ull a la resta d’articles del blog, val la pena.

Si voleu tenir un punt de vista més urbanístic del creixement del districte (i també de Verdum) en relació a Barcelona podeu donar un cop d’ull al màster de Carolina Lozano del 2012: El Modelo Barcelona de Espacio Público y Diseño Urbano. Nou Barris, un caso de crecimiento fragmentado.

imatge de l'AHRNB

imatge de l’AHRNB