Arxiu de la categoria: Òmnia

El Museu Blau de Barcelona: Un Viatge Fascinant als Orígens de la Vida i l’Evolució de la Terra

Avui us portem un viatge fascinant a través del temps i de la història de la vida a la Terra. Aquesta setmana vam tenir la meravellosa oportunitat de visitar el Museu Blau de Barcelona, un lloc que ens permet endinsar-nos en els orígens de la Terra i en els primers passos de la vida, descobrint com hem anat evolucionant al llarg de milions d’anys.

Amb cada pas que donàvem per aquest immens museu, ens embolcallàvem amb la grandesa de la historia natural. Les seccions dedicades als fòssils i les roques ens van revelar les empremtes del temps, mostrant-nos com el nostre planeta s’ha transformat i com antigues criatures van poblar aquestes terres fa temps immemorials.

Un dels moments més emocionants de la visita va ser la immersió a la biologia, on vam aprendre sobre les cèl·lules vives i com les formes de vida més simples van donar pas a una diversitat impressionant d’éssers vius. La narrativa de l’evolució biològica va captivar-nos, ens va explicar com cada organisme ha anat adaptant-se al seu entorn al llarg del temps, i com aquesta adaptació ha donat lloc a la riquesa de biodiversitat que veiem ara al nostre voltant.

En acabar la visita, ens vam adonar que aquest museu no només era un lloc per admirar meravelles del passat, sinó també un recordatori del valor de protegir el nostre planeta i preservar la seva rica biodiversitat. L’evolució ha demostrat la capacitat de la vida per adaptar-se i sobreviure, però també ens ha ensenyat que la nostra responsabilitat és mantenir l’equilibri de l’ecosistema i preservar aquest llegat per a les futures generacions.

Si teniu l’oportunitat, no deixeu de visitar el Museu Blau de Barcelona. És una experiència que us farà viatjar en el temps, endinsar-vos en els orígens de la Terra i sortir-ne amb una nova apreciació per la bellesa i la diversitat de la vida que ens envolta. Un lloc que ens recorda que som part d’una història que s’estén a través dels segles i que ens compromet a ser curadors i guardians d’aquesta meravellosa casa que anomenem planeta Terra.

Explorant l’Encant del Monestir de Pedralbes: Un Viatge al Passat

Avui volem compartir amb tots vosaltres la visita increïble que vam fer ahir al Monestir de Pedralbes! Va ser una experiència fascinant i vam aprendre un munt de coses noves!

Una de les coses més interessants que vam fer va ser utilitzar l’aplicació Google Lens per escanejar codis QR i accedir a l’audioguia. Va ser tan fàcil i divertit! Només vam obrir l’aplicació, enfocar el codi QR amb la càmera del nostre telèfon i de seguida vam tenir accés a una riquesa d’informació sobre els diferents espais del monestir. Va ser com tenir un guia personal al nostre costat!A més de ser molt pràctic, l’ús de l’audioguia ens va permetre aprendre sobre la història fascinant d’aquest lloc sagrat.

Ens va explicar detalls sobre l’arquitectura gòtica del monestir, les seves peces artístiques i la vida de les monges que hi van viure durant segles. Va ser com viatjar en el temps i endinsar-nos en un món ple de misteri i espiritualitat.El millor de tot va ser que ens ho vam passar molt bé junts i vam generar un fort sentiment de grup.

Caminar pels jardins i claustres del monestir, explorar les seves sales i compartir aquesta experiència única va crear uns vincles especials entre nosaltres. És meravellós com l’art i la cultura poden unir les persones i crear records inoblidables.

Si teniu l’oportunitat de visitar el Monestir de Pedralbes, no dubteu a utilitzar alguna aplicació com Google Lens i escoltar l’audioguia. És una manera fantàstica de fer que la vostra visita sigui encara més enriquidora i entretinguda. No us ho perdeu!

Començant el Taller “Cuina d’Estiu a la Cassoleta” amb la Fundació Badalona Capaç

Avui estem emocionats de compartir amb vosaltres una experiència culinària extraordinària. Hem iniciat el taller “Cuina d’Estiu a la Cassoleta” en col·laboració amb les usuàries de la Fundació Badalona Capaç. Aquesta fundació treballa amb persones amb discapacitat i tenir l’oportunitat de participar en aquesta activitat tan especial és un autèntic plaer.

Durant aquest taller, ens endinsarem en el món de les receptes fredes i explorarem les possibilitats que ens ofereix la tecnologia. Amb l’ús dels ordinadors, naveguem i busquem les millors receptes, mentre que els nostres mòbils ens permeten capturar cada moment de cuina en foto i vídeo. Així, aconseguim conservar aquests records increïbles i compartir-los amb tots vosaltres.

Per començar, ens hem submergit en una recepta clàssica i refrescant: el gaspatxo. Amb molta cura i entusiasme, hem seleccionat els ingredients frescos i hem creat una sopa freda deliciosa. Les usuàries de la Fundació Badalona Capaç han demostrat un talent culinari impressionant i la seva participació activa ha afegit una gran dosi de diversió i inspiració a l’activitat.

Aquesta experiència no només ens permet aprendre noves habilitats culinàries, sinó que també ens brinda l’oportunitat de crear vincles humans significatius i fomentar la inclusió. Treballar de la mà amb les usuàries de la Fundació Badalona Capaç ens recorda que la passió per la cuina no té barreres i que tothom té alguna cosa especial per oferir en la cuina.

Us convidem a seguir-nos en aquest apassionant viatge gastronòmic. Estigueu atents al nostre bloc per a més actualitzacions d’aquesta experiència amb nosaltres. Agraïm tot el suport i l’amor que rebem de la comunitat.

Descobrint la màgia del Parc Güell de Barcelona: Una sortida inoblidable amb l’Òmnia d’Estiu

L’estiu és una època perfecta per a les aventures i les activitats enriquidores. El passat divendres dia 30 de Juny, arrencàvem les activitats de l’Òmnia d’Estiu amb la primera sortida, el Parc Güell de Barcelona. Va ser una experiència màgica i inoblidable per a totes les persones participants.

El Parc Güell és un dels llocs més emblemàtics i reconeguts de Barcelona, conegut per la seva arquitectura peculiar i els seus jardins exuberants. Abans de la sortida, l’esperança i l’emoció eren palpables entre les persones participants. Moltes d’elles mai havien visitat el parc, i l’oportunitat d’explorar-lo va despertar la seva curiositat i entusiasme.

En arribar al Parc Güell, les persones participants van quedar meravellades per l’arquitectura fascinant i surrealistes que Antoni Gaudí va crear. Van recórrer els camins serpentejants adornats amb trencadís colorit, admirant les formes orgàniques i els detalls intricats de les estructures. Aprendre sobre la vida i l’obra de Gaudí els va permetre apreciar l’art i l’arquitectura d’una manera totalment nova.

El Parc Güell ofereix una oportunitat única de connectar amb la natura en un entorn urbà. Les persones participants van gaudir d’explorar els jardins, relaxant-se sota l’ombra dels arbres i gaudint de les vistes panoràmiques de Barcelona. Aquesta experiència va permetre als participants prendre consciència de la importància de preservar i valorar el medi ambient, alhora que els oferia un espai per relaxar-se i recarregar les seves energies.

La sortida al Parc Güell va ser una oportunitat per a les persones participants de l’Òmnia per conèixer-se millor i establir vincles més forts entre elles. Van compartir rialles, anècdotes i moments especials mentre exploraven el parc. Aquesta experiència compartida va crear records duradors i va fomentar la cohesió grupal, reforçant la sensació d’una comunitat unida i solidària.

Aquesta sortida de l’Òmnia va ser una experiència que va combinar la bellesa de l’art, la natura i la connexió humana. Les persones participants van descobrir la màgia de l’arquitectura de Gaudí, es van connectar amb la natura i van crear vincles amb els seus companys. Aquesta sortida no només va enriquir les seves vides, sinó que també els va inspirar a explorar més enllà i a abraçar altres aventures i oportunitats. Amb l’esperança de futures sortides emocionants, l’Òmnia continua fomentant la creació de records inoblidables i el creixement personal de les persones participants.

Explorant el món del dibuix manga digital: Fomentant la creativitat i la socialització en els joves

En l’era digital actual, les activitats d’oci s’han traslladat al món virtual, obrint un univers infinit de possibilitats per als joves. Una d’aquestes activitats fascinants és el dibuix manga digital amb tauletes gràfiques. Aquesta combinació d’art tradicional i tecnologia moderna ofereix una forma emocionant i innovadora de socialització i desenvolupament personal per als joves. En aquesta entrada de bloc, explorarem la importància d’aquestes activitats d’oci digital per als joves i els beneficis que aporten a la seva socialització.

El dibuix manga digital permet als joves expressar-se de manera única i creativa. Amb una tauleta gràfica, poden dibuixar personatges, crear històries i donar-los vida amb colors i detalls impressionants. Això estimula la seva imaginació i els permet compartir les seves idees i emocions a través de les seves creacions artístiques.

Una de les grans avantatges de l’oci digital és la possibilitat de connectar amb altres joves apassionats per la mateixa activitat. En el món del dibuix manga digital, hi ha una gran comunitat en línia de persones amb interessos similars. A través de fòrums, xarxes socials i plataformes de compartició d’art, els joves poden conèixer altres artistes i rebre retroalimentació sobre les seves obres. Això crea un entorn de suport i inspiració, i fomenta la seva socialització amb persones que comparteixen la seva passió.

Les activitats d’oci digital, com el dibuix manga amb tauletes gràfiques, ofereixen oportunitats per a la col·laboració i l’aprenentatge en línia. Els joves poden unir-se a grups de treball conjuntament, compartir tècniques i recursos, i fins i tot crear projectes conjunts. Això no només els permet millorar les seves habilitats artístiques, sinó que també els ajuda a desenvolupar habilitats socials com la comunicació, la resolució de problemes i la presa de decisions en equip.

En el món del dibuix manga digital, els joves poden rebre retroalimentació constructiva sobre les seves obres, tant dels seus iguals com d’artistes més experimentats. Aquesta retroalimentació els ajuda a millorar les seves habilitats tècniques i artístiques, i a créixer com a artistes. A més, aprendre a donar i rebre crítiques constructives també contribueix al seu desenvolupament personal i a la seva capacitat per acceptar i gestionar la crítica en altres àmbits de la seva vida.

Les activitats d’oci digital, com el dibuix manga amb tauletes gràfiques, són una manera emocionant i enriquidora per als joves de socialitzar-se i desenvolupar-se creativament. A través d’aquestes activitats, poden expressar-se, connectar amb altres persones amb interessos similars, col·laborar, aprendre i rebre retroalimentació constructiva. A mesura que exploren el món digital, els joves desenvolupen habilitats socials importants i descobreixen noves formes d’expressió i creativitat. Així, l’oci digital s’ha convertit en una part integral de la vida dels joves, oferint-los beneficis significatius per al seu creixement personal i social.

ÒMNIA D’ESTIU

S’APROPA L’ESTIU!

Aquest estiu podràs gaudir d’un munt d’activitats al Punt Òmnia!

Sortides i visites culturals, Cuina d’estiu, Informàtica Inicial, Fotografia Mòbil, Planifica l’Estiu, Xerrades TIC i molt més!

Des del proper dia 26 de Juny fins al 28 de Juliol apropa’t al Casal Cívic Badalona – Salut Alta i apunta’t a les activitats d’Òmnia d’Estiu!

NO ET QUEDIS FORA!