Visita al Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

La sortida al Museu de la Immigració de Catalunya ha estat una experiència emocionant per a moltes persones participants del Punt Òmnia. Aquesta visita ha fet reviure records d’una època en la qual moltes persones van deixar les seves terres natal per buscar una vida millor a Catalunya.

En particular, molts dels participants del Punt Òmnia recorden les seves arrels a Andalusia i com van haver de deixar-ho tot per venir a viure a Catalunya. Els primers anys van ser difícils, ja que van haver de lluitar per fer créixer els seus nous barris i aconseguir noves infraestructures que eren inexistents.

Durant la visita al museu, els participants han tingut l’oportunitat de tornar a entrar a un vagó del tren anomenat “El Sevillano” que feia la ruta des de Sevilla fins a Barcelona i on algunes persones van viatjar als anys 60 per arribar a Catalunya. Aquesta experiència va ser especialment emotiva per a aquells que havien viatjat en aquest tren i que recordaven les llargues hores de viatge i la sensació d’incertesa que tenien en aquell moment.

S’han explicat històries i anècdotes dels primers immigrants que van arribar a Catalunya i com van contribuir al desenvolupament del país. Ha estat una oportunitat única per als participants del Punt Òmnia per aprendre sobre la seva pròpia història i com aquesta ha influït en la societat catalana actual.

Aquesta visita al Museu de la Immigració de Catalunya ha estat una experiència molt enriquidora per als participants del Punt Òmnia.