La Seu d’Urgell, municipi on s’aplicarà un projecte pilot que permetrà el seguiment mèdic en remot

El Punt Òmnia de la Seu, ha treballat des de l’estiu en un projecte pilot que permetrà el seguiment mèdic en remot.

Aquest projecte va néixer del treball en xarxa que porta a terme de forma habitual; en aquest cas va ser la coordinació amb els treballadors socials del Centre d’Atenció Primària que van traslladar la necessitat trobar una solució per la pressa de medicació i així evitar possibles ingressos i a la vegada vetllar per la salut dels pacients.

Desenvolupat en el marc del projecte europeu Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), en col·laboració amb la iniciativa Àrees Digitals, i el finançament del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Personal investigador del centre de recerca i2CAT, en col·laboració amb el Group Saltó, crearà un sistema digital de telemedicina per a facilitar el seguiment de la presa de medicació de pacients crònics que habiten en zones rurals de l’Alt Pirineu.

Es tracta d’un projecte pilot, desenvolupat en el marc del projecte europeu Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), en col·laboració amb la iniciativa Àrees Digitals, i el finançament del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Per això, es crearà un sistema digital basat en l’ús combinat de tecnologies digitals avançades, en concret, de la 5G, la intel·ligència artificial (IA) i la Internet de les Coses (IOT).

Aquest sistema permetrà el monitoratge remot dels pacients, incloent-hi la detecció d’irregularitats en l’adherència al tractament, signes vitals combinats, o bé canvis anòmals en la parla que puguin alertar els serveis sanitaris per a una prompta intervenció. El sistema incorporarà també solucions per reduir el malbaratament de medicaments.

La prova pilot es durà a terme durant els primers quatre mesos del pròxim 2025.

Una vegada més el treball en xarxa en territoris com el Pirineu, són de vital importància per resoldre necessitats i facilitar a la ciutadania eines tecnològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.