El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ha lliurat aquest matí un total de 219 diplomes als tots aquells urgellencs i urgellenques d’edats diverses que han participat en els tallers sobre noves tecnologies oferts durant el curs 2016-2017.
Aquest acte de cloenda curs ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, la directora de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Elisa Farré, així com de la dinamitzadora de l’espai, Ester Collado, que han lliurat un per un cadascun dels 219 diplomes dels alumnes del Punt Òmnia de la nostra ciutat.
En la seva intervenció, l’alcalde urgellenc ha remarcat que “és una sort poder disposar d’un espai formatiu com el Punt Òmnia a la nostra ciutat, del qual n’estem molt satisfets, perquè està realitzant una tasca, no només formativa sinó també social, molt important”.
Per la seva part, Anna Vives ha volgut destacar la feina que realitza el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell amb diferents col·lectius, als quals adapta la formació a les seves necessitats o perfils professionals. En aquest sentit, Vives ha manifestat que “enguany hi ha hagut una embranzida molt important cap a les persones que han arribat a aquest espai a través del SOC, fet que ens satisfà enormement”. La tinent d’alcalde ha subratllat “el valor afegit que té el Punt Òmnia de detecció de necessitats de la ciutadania. Òmnia aporta suport tècnic, però l’aportació més important la fa en valors, mitjançant el tracte humà i integrador de l’Ester Collado”.
Un altre àmbit que ha treballat el Punt Òmnia és el projecte Òmnia Kids que el curs passat es va iniciar com a prova pilot i que aquest any ha aconseguit consolidar-se, ja que ha obtingut la col·laboració voluntària d’entitats i empreses de la Seu. Al respecte, tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones ha explicat que Òmnia Kids ha aconseguit una subvenció important “que permetrà fer créixer aquest projecte i s’hi puguin sumar més professionals”.
Recordem que Òmnia Kids és un projecte adreçat a infants amb trastorn de l’espectre autista. Aquesta iniciativa es porta a terme amb la col·laboració del Consorci d’Atenció a les Persones, a través del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç).
En l‘acte de cloenda, Ester Collado ha agraït a tots els participants que “amb el seu esforç i les seves ganes d’aprendre fan possible el projecte Òmnia a la Seu d’Urgell”.
Val a dir que anualment el Punt Òmnia, que funciona des de ja fa 14 anys a la nostra ciutat, té uns 300 alumnes que es formen en noves tecnologies.
Cursos estiu 2017
Per aquest estiu, el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell oferirà dues noves propostes formatives, tal i com ho avançat la dinamitzadora d’aquest espai, Ester Collado.