Sortides culturals


El dimecres 2 d’octubre vam visitar l’exposició de l’Agnès Varda al CCCB. Els dos grups de dones dels Punts Òmnia del barri de la Torrassa, les del Jis-Arrels les de Fundació Akwaba. Vam gaudir juntes d’una exposició que ens ha agradat molt. El nostre agraïment al guia Martí la seva amabilitat i coneixements.

El dimecres 23 d’octubre vam visitar quatre exposicions culturals a la seu del Palau Robert de Barcelona. Veïnes dels Punts Òmnia dels barris de la Torrassa i Collblanc (Jis-Arrels i Fundació Akwaba), com ja és habitual, vam apropar-nos per visitar i gaudir juntes d’aquestes exposicions: “Recordant el Futur”, “Leonor Ferrer. Una vida entre línies”, “El Montserrat de tothom”, i “S’Agaró, arquitectura i cultura a la Costa Brava”. Recordant el Futur, és segons el text de presentació dels, organitzadors «la primera mostra gratuïta que permet veure i provar les tecnologies que es van presentar en la darrera edició del MWC Barcelona». Especialment, atès el nostre treball conjunt i actualment en marxa ‘DomèsTIC: Un viatge en el temps a través dels nostres objectes domèstics, ens va interessar la secció Invents icònics que van ser una revolució: amb “els originals d’alguns invents revolucionaris de l’últim segle i l’explicació del context en què es van produir, la seva rellevància i els canvis que van comportar en l’àmbit social, econòmic i cultural. Peces històriques, fabricades a Catalunya, com una de les primeres plaques de circuits integrats (precursora dels actuals microxips), un telar motoritzat, un pioner amperímetre per mesurar el corrent elèctric o el radiador d’un cotxe Hispano Suiza”. La segona exposició que vam visitar ‘Leonor Ferrer: Una vida entre línies’. Una interessantíssima exposició centrada en la vida i obra de la primera dona delineant de l’estat espanyol, l’any 1905. L’exposició té una presentació tant gràfica com de contingut, exquisida: “El llegat de la Leonor Ferrer es pot recórrer gràcies a l’arxiu personal que va anar reunint els seus familiars. El 2009, la família el diposità a la Cartoteca de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ubicada a menys de 350 metros de la casa natal de la Leonor, actualment desapareguda, al barri del Poble-sec de Barcelona”. L’exposició acaba amb la merescuda proposta de posar-li el seu nom a un carrer de la ciutat.

El dia 12 de desembre vam anar juntes i vam gaudir de la posada en escena del “Trencanous”, un clàssic per Nadal, oferit per Plàudite Teatre i que va representar el Centre de Dansa de Catalunya.