Compartim coneixement. Un tastet d’economia social i solidària

Hola de nou! 😉

En el Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei, després del descans de les festes de Nadal, hem començat de nou els tallers trimestrals. Avui, volen fer referència, a un dels nous tallers que estem dinamitzant, junt amb, un grup de persones participants compromeses amb els valors, la economia, les persones i els coneixements que em adquirit al llarg de les nostres vides.

Aquests nou taller s’engloba dintre de les diferents propostes, per donar a conèixer i fomentar, diferents valors, com ara, la participació, l’aprenentatge, l’apoderament i el desenvolupament, tant personal com social, mitjançant la conscienciació envers l’economia social i solidària, es a dir, un altre forma d’organització ciutadana envers la producció, on en aquests cas, el valor no es monetari, sinó que es humà i advoca per col·locar a les persones com a capital per sobre de l’aspecte o el fet monetari.

Les persones participants del grup de treball, segons aquestes premisses que més a dalt us descrivíem, aportaran a la resta del grup de persones, setmanalment, i en torns rotatius, tot un seguit de coneixements, que han pogut integrar al llarg de la seva experiència vital, i que voluntàriament, volen compartir amb la resta del grup participant, per tal de que, aquestes es puguin beneficiar i retroalimentar. Tai-txi, com fer tapes, tall i confecció per a homes, amb el qual, volem trencar estereotips, com fer samarretes pintant-les a mà, cuina per a celíacs, entre altres activitats, constituiran l’eix, junt amb les persones, des de el qual, les i els participants, aportaran a els diferents membres del grup, diferents tipus de coneixements, valors i autosuficiència a l’hora de posar en pràctica tot aquests seguit de coneixements en les seves vides diàries, sense cap desemborsament econòmic, tant sols es requereix de la participació activa per generar valor humà.

Es per tot aquests fet que amb aquests tipus de tallers, volem donar, com sol ser habitual en els Punts Òmnies, el protagonisme a les persones i els valors socials, en aquests cas, mitjançant l’economia social i solidaria, vinculada a, diferents activitats, amb l’eix transformador de les Tic junt amb l’economia social i solidària, on primer i el capital, son les persones, per sobre del lucre econòmic imperant, mitjançant la compartició de coneixements, en un acte comunitari i coactiu.

Els nous aprenentatges exposats en aquesta nova experiència educativa, (que progressivament, a mida que anem avançant, adquiriran un valor social i personal) esdevindran la moneda de canvi. Des de un altre punt de vista, però no allunyat de les «raons» de la economia social i solidària, podríem dir que participarem d’un projecte d’aprenentatge informal però, d’importància social, ciutadana i comunitària.

Durant la primera sessió del taller d’economia social i solidaria, la persona dinamitzadora, va procurar per que les persones participants, poguessin entendre, principalment, de que tracta l’economia social, quines son les seves bases teòriques, en que es sustenten aquestes,  com també, i per posar-nos en antecedents, diferents experiències comunitàries que impliquen tot un seguit de premisses que tenen a veure amb els valors de l’economia social, mitjançant un petit dossier explicatiu, com també, la visualització de diferents vídeos de curta durada, per poder així, donar resposta a els interrogants de les persones participants del taller, junt amb, un debat o taula rodona final, donant el total protagonisme a les persones, per acabar així, de establir, les bases del taller de participació ciutadana, en el qual tots i totes ens veurem immersos durant tot un trimestre al Punt Òmnia Riera Bonet.

20180118_162957 20180118_163006

En un primer moment ens varem trobar un entrebanc, el dia seleccionat per a dinamitzar el taller no era adient per a tothom que participa de la iniciativa. Per a donar una resposta i solució varem arribar a diferents acords i plans per tal de satisfer a tothom. Entrebanc solucionat!

Seguim endavant!! 😉

Forma part de: