Dia Internet segura 2018 al Punt Òmnia Casal Cívic Riera Bonet

Hola de nou!

Avui es celebra el dia internacional d’Internet Segura i per aquests motiu i coincidint amb un dels tallers que proposem i dinamitzem, des de el Punt Òmnia Riera Bonet, sobre smartphones, hem decidit fer una formació monotemàtica al respecte, per tal de, saber fer un ús responsable del dispositiu i de la xarxa internet, com també, conèixer certs aspectes, vocabulari i conceptes que creiem que tota persona que utilitza i es connecta a la xarxa internet, hauria de saber. Les persones participants de l’activitat, han pogut instal·lar un antivirus en el seu telèfon mòbil, on, prèviament, se’ls hi ha explicat de la importància de estar mínimament protegits amb un antivirus. Seguidament, i després de respondre a diferents preguntes i inquietuds per part de les persones participants, em continuat fent una pràctica per saber com podem navegar per internet des de el nostre dispositiu mòbil, però, en aquest cas, hem buscat paraules associades amb la seguretat a la xarxa, per saber, que signifiquem paraules com, virus, spam, troyano, cuc, phishing, entre altres.

20180123_101707Les persones participants del taller, han compartit amb la resta del grup, les informacions que han pogut trobar al respecte del glossari de paraules vinculades a la seguretat, el dispositiu mòbil i la xarxa internet. D’aquesta manera, han pogut integrar nous conceptes, on aquests, han generat noves preguntes i un coneixement més ampli per el que respecte a les Tic i la seguretat. Al mateix temps, hem intentat que les persones participants, poguessin perdre la por a l’hora de fer us d’algunes opcions i característiques que ens ofereix la xarxa de les xarxes i el telèfon mòbil, al mateix temps que, prenien més seguretat en si mateixes a l’hora de portar a la pràctica aspectes que, abans, senzillament, els hi tenien por. Encara que, tal com una de les persones participants ens deia:

“Em fa més por ser ignorant i no saber que faig, on toco en el meu telèfon mòbil, que els perills i entrebancs que em puc trobar per internet”

20180123_114203

 

 

 

Forma part de: