Raspberry Pi aplicat als videojocs i l’educació. El projecte d’en Daniel.

Bon dia a tothom! 😉

Fa poc que en Daniel, un noi del barri Riera Bonet de Molins de Rei, vinculat al Punt Òmnia, ens ha vingut a visitar per presentar-nos el seu projecte tecnològic basat en una Raspberry Pi 3. Per posar-vos en antecedents, una Raspberry Pi, es un ordinador de dimensions molt  reduïdes que té infinites aplicacions educatives, entre altres. En aquests cas en concret, en Daniel, ha aplicat els seus coneixements, la seva empenta, el seu temps i sobretot la il·lusió, per poder crear des de cero, un projecte, amb una Raspberry una màquina de videojocs, una Bartop.

20180216_125229

 

20180215_183630

Quan ens varem assabentar del projecte tecnològic que estava portant a terme, en el seu col·legi, a través dels seus pares, varem decidir de posar-nos en contacte amb ell per tal de que, pogués vindre fins el Punt Òmnia per tal de oferir-li un espai per presentar el seu projecte a el grup de joves del Casal Cívic Riera Bonet, per tal de que, el grup, pogués veure i provar la Bartop, al mateix temps que en Daniel ens feia una explicació, primer, de les seves motivacions personals a l’hora de portar a terme el projecte, per seguidament fer-nos una introducció del procés de construcció i organització, junt amb, els entrebancs i les solucions que va poder trobar per donar resposta i solucions, a l’hora de portar a terme el projecte  personal.

20180215_183603

Ha sigut una activitat puntual molt profitosa, ja que, el grup de joves, va poder compartir les seves experiències i expectatives i inquietuds envers les Tic i l’educació, junt amb en Daniel, a partir del seu treball, que va fer del seu hobby un projecte, el qual, forma part de les noves professió emergents que tenen relació amb les Tic. En part, també, en Daniel, ha recuperat una filosofia, ja gairebé oblidada, al respecte dels videojocs dels anys ’70 i ’80, la època daurada dels videojocs, els quals gairebé tots els jocs, estaven allunyats de temàtiques violentes i de continguts educativament qüestionables.

 

El grup de joves, ha valorat molt positivament l’activitat, ja que, tenen coneixements de programació amb Scratch, nocions de robòtica i Arduino però, no coneixien les possibilitats d’una Raspberry Pi i, de les seves aplicacions tant educatives com tecnològiques. Sembla ser, el grup de joves que ha participat en el taller, estan motivats per poder poder portar a terme, un projecte similar al d’en Daniel, on ell mateix, en Daniel, s’hi ha ofert per poder col·laborar junt amb el grup, per així, poder acompanyar-nos en tot el procés creatiu i de construcció del projecte educatiu i tecnològic que el grup de joves podria portar a terme.

 

Des de el Punt Òmnia, estem molt satisfets d’aquesta activitat que hem portat a terme junt amb el grup de joves del Casal Cívic Riera Bonet, ja que, des de el Punt Òmnia, hem pogut ser catalitzadors del fet de que uns quants joves del barri Riera Bonet de Molins de Rei, haguin pogut establir una relació veïnal i ampliar la seva xarxa de coneguts, amb la finalitat de col·laborar en un projecte educatiu a partir del teixit associatiu del barri i del punt de trobada que, entre altres oportunitats, ofereix el Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei.

 

Fina ara! 🙂

20180215_193606

20180215_184028  20180215_192721 20180215_193112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forma part de: