APS Intergeneracional Punt Òmnia Riera Bonet

Durant aquest nou trimestre de l’any, hem establert nous lligams de col·laboració i treball junt amb un dels tres instituts que hi han a Molins de Rei, concretament amb l’IES Bernat el Ferrer.

Un cop varem establir les bases de la col·laboració, varem començar a dissenyar el projecte i a posar-lo en practica, la part mes xula. 😉

Durant unes quantes setmanes, un grup de nois de l’institut Bernat el Ferrer, han dinamitzat, sota la supervisió del responsable educatiu del Punt Òmnia Riera Bonet, una iniciativa de caire educatiu, un taller APS (aprenentatge servei) de dispositius mòbils, amb la gran característica de que es intergeneracional. Joves i gent gran, que participen d’altres activitats que es dinamitzen en el Punt Òmnia Riera Bonet, i que, han volgut també participar d’aquesta iniciativa educativa.

El grup de joves, junt a la persona dinamitzadora del Punt, en un primer moment, abans d’acollir al grup de persones grans, varen poder establir els continguts de la formació de la qual, ells mateixos van ser els protagonistes. A més de, preparar-se mitjançant dinàmiques de grup, per poder treballar recolzant al grup de gent gran, que no està acostumada a treballar amb les Tics.

Al mateix temps que els joves, han pogut acompanyar a la gent gran, en un procés educatiu i d’aprenentatge, on el grup de persones grans han pogut aprendre qüestions tècniques al voltant dels dispositius mòbils, que els hi pugui facilitar les tasques del seu dia a dia, els joves han aprés i han viscut, la realitat de les persones grans. No sols per el que fa a les tecnologies, sinó també, per el que fa a les qüestions mes vitals, les relacions humanes, el recolzament mutu o les necessitats personals i socials.

20190123_162745-01 Segons els dos grups, la iniciativa els hi ha servit, com deien més a dalt, per resoldre qüestions tècniques i per facilitar-nos la vida però també, per descobrir la realitat d’un i altre grup implicat en la iniciativa educativa.

Ens quedem amb un parell de frases de les diferents valoracions que les persones implicades ens han fet arribar:

Adrià: Aquest projecte, m’ha agradat molt per que, hem aprés moltes coses, no tant sobre mòbils i tecnologia, sinó sobre valors.

Paqui: Espero que els nois s’hi haguin sentit bé amb nosaltres, la gent gran, i haguin aprés algunes coses de l’experiència de treballar amb gent gran.20190130_171829

David: Aquest taller per a mi ha sigut una experiència nova, ja que mai havia fet un taller sobre mòbils, i molt menys, ensenyar, però hi ha que dir que l’experiència ha sigut única ja que he après coses noves sobre mòbils i també, de com era la vida abans sense aquesta tecnologia.

Carlos: Crec que aquest projecte m’ha ajudat per reflexionar sobre la sort que hem tingut aquesta generació, la sort he em tingut de conviure amb un grau de tecnologia tant alt, m’ha encantat intercanviar coneixements amb els participants del taller, m’ha encantat compartit amb vosaltres, tots els meus coneixements sobre tecnologia i m’ha encantat que tots els avis comparteixin amb nosaltres, els seus coneixements sobre la vida real.

Punt Òmnia Riera Bonet: Sense cap dubte, tornarem a repetir l’experiència.

Fins la propera!

Forma part de: