Intercanvi intergeneracional amb l’smartphone

Els passats 10, 11 i 12 de juny vam fer una col·laboració amb alumnes de 2n de l’ESO de l’Institut Federica Montseny. Aquesta col·laboració va donar com a fruit el taller d’Intercanvi Intergeneracional amb l’smartphone, on un grup de joves va ajudar en tot el que necessitaven a un grup de participants dels tallers del Punt Òmnia.

Tant els joves, més de 50, com els adults, uns 30, que van poder participar durant aquests dies en aquesta experiència van quedar molt contents. Uns perquè se sentien útils i importants de poder compartir els seus coneixements i els altres perquè van poder tenir una atenció personalitzada per solucionar els seus problemes i dubtes particulars.unnamed

Espai de memòria

A Badia hem estrenat un nou espai en línia per treballar els tallers de memòria. La idea és penjar fotos antigues de temàtiques diverses per estimular la memòria de la gent que s’apropa al taller. Després poden escriure als comentaris, les seves vivències relacionades amb les fotografies.
És un espai obert a la participació de qualsevol persona que vulgui comentar. Les vivències enriquiran el web i els tallers, on en properes sessions, les persones que participin podran llegir les experiències d’altres que han passat abans.
Malgrat que encara no hi ha gaires apartats, en els que hem pogut treballar ha sigut una experiència molt bonica. La gent sembla que es transporta i comença a compartir amb els companys i companyes els records de les seves vides, es donen conte que han viscut als mateixos barris, han tingut vides molt similars i probablement han coincidit als carrers, a les festes, a les escoles.
Esperem que us agradi i que participeu si voleu, podem fer entre tots un projecte molt bonic ple de records.

Si voleu donar-li una ullada, cliqueu! http://lesnostresmemories.blogspot.com.es/

blog1

blog 2

blog 3

blog 4

 

El Punt Òmnia Fundació Akwaba canta nadales al nostre taller de RàdioBadia

El passat 14 de desembre vam ser uns privilegiats i privilegiades, ja que ens va visitar un altre Punt Òmnia a RàdioBadia.

Veureu, resulta que el Punt Òmnia de la Fundació Akwaba té una coral i ha volgut compartir amb nosaltres una estoneta i cantar-nos unes nadales, per acomiadar bé aquest any.

Ha sigut un moment molt maco poder ajuntar-nos dos Punts i compartir les nostres activitats. Al final, a més de nadales hem tingut una sessió de poemes.

No us podeu perdre aquest programa, un gran esdeveniment per acomiadar els tallers del Punt Òmnia fins al gener.

El programa el podreu trobar aquí.

Tallers d’estiu al Punt Òmnia Badia

Arriba l’estiu i al Punt Òmnia Casal Cívic de Badia encara no marxem de vacances.

Del 27 de juny al 22 de juliol us oferim vuit tallers que potser poden omplir-vos algun matí o alguna tarda d’aquest mes de calor als que no marxeu de vacances.

Podreu escollir entre taller de Gimp, de mòbils, d’Internet, de fotos, de Facebook o de pel·lícules amb fotos.

També tindreu disponibles els espai d’accés lliure per a aquells que necessiteu un ordinador, connexió a Internet o tingueu algun dubte amb què us puguem donar un cop de mà.

Les inscripcions seran els dies 20 i 21 de juny de 10 a 13 per als tallers de matí i de 16.30 a 18.30 per als tallers de tarda, a l’oficina de la Fundació Cívica Oreneta del Vallès: despatx 7 de l’Hotel d’Entitats (2a planta del Casal Cívic Badia del Vallès).

Us hi esperem!!!

Cartell_informàtica_inscripcions_juliol2016

Llibre 2 del taller de Plantes Medicinals

Hem acabat el primer trimestre del 2016 i ja teniu publicat el 2n llibre del taller de Plantes medicinals. Es tracta de la segona publicació amb fitxes de plantes medicinals feta pels usuaris del taller. Podeu veure’l fent clic a la imatge.Plantes2

Si voleu encarregar-nos una còpia en paper, passeu pel despatx 7 del Casal Cívic o pel Punt Òmnia (3a planta del Casal Cívic) en horari d’accés lliure i demaneu-la. El cost de les còpies és de 4 €.

A l’apartat “Plantes medicinals” d’aquest bloc trobareu tots els llibres que sortiran d’aquest taller.

Si us agrada ampliar, compartir i transmetre la vostra informació sobre les plantes medicinals, i combinar-ho amb l’aprenentatge de la informàtica, veniu i participeu al nostre taller. Segur que us ho passareu molt bé.

Inscripcions 1r trimestre 2016

Fa uns dies que hem finalitzat els tallers del 2015, però no patiu!, ja tenim preparats els horaris per 2016 i les inscripcions estan a punt de començar.

Els dies 11, 12 i 13, de 10 a 13 h pels tallers de matí i els dies 11 i 12, de 16,30 a 18,30 h pels tallers de tarda.

Us esperem a totes i a tots al Punt Òmnia Badia del Vallès, amb un munt d’activitats perquè conegueu les Tecnologies de la Informació i per fer caliu, amics i amigues.

Tu també pots aprendre i la informàtica és més fàcil del que et pot semblar. Vine al Punt Òmnia!

Cartel Punt Òmnia inscripcions 1r trimestre 2016

Inscripcions 3r trimestre 2015

Ja podeu consultar el cartell de les properes inscripcions per als tallers del Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès, que es faran els dies 21, 22 i 23 de setembre.

Com podeu veure, continuem amb el taller per a mòbils, i amb la resta de tallers que fem amb els ordinadors: Internet, correu electrònic, xarxes socials, etc. Ah, i no ens descuidem de les hores d’accés lliure obertes a tothom!

Com a novetat, destaquem el taller de Plantes medicinals per practicar la cerca per Internet i la tasca d’omplir una fitxa amb la informació sobre cada planta, i el taller “Què puc fer amb el meu ordinador?”, on es treballaran diversos aspectes (Internet, el processador de textos, el full de càlcul, etc) que es decidiran a partir de les peticions dels participants.

No falteu els dies 21, 22 i 23 de setembre, de 10 a 13 si voleu fer un taller al matí, o de 16.30 a 18.30 si el que voleu és fer un taller a la tarda. Us esperem al Casal Cívic Badia del Vallès, 2a planta, despatx 7.

Cartel Punt Òmnia inscripcions 3r trimestre 2015

Petit receptari. Llibre 8

Ja tenim publicada la 8a entrega de la col·lecció Petit receptari. Per a qui no ho sàpiga, es tracta d’un recull de receptes de cuina escrites pels participants del taller “El teu llibre de receptes” del Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès de la Fundació Cívica Oreneta del Vallès.

En aquesta edició trobareu que casi totes les receptes són copiades de llibres, però segur que també us agraden de fer.

Si voleu donar-li un cop d’ull no més cal que feu clic a la imatge i s’obrirà. Us el podeu descarregar per tenir-lo guardat a casa, per imprimir-lo o fins i tot ens podeu encarregar còpies en paper a nosaltres. Cada còpia en color costa 2,10 € i cada còpia en blanc i negre costa 1,05 €.

Esperem que us agradi i que proveu a fer alguna de les receptes que hi trobareu.

Xerrada de Seguretat a Internet

El 8 de juny a les 11 del matí hi haurà una xerrada de seguretat a la xarxa per part des Mossos d’Esquadra a la sala d’actes del Casal Cívic Badia del Vallès.

Aquesta xerrada, organitzada pel Punt Òmnia Badia i per la Fundació Cívica Oreneta del Vallès, tractarà diversos temes com poden ser:  la configuració del router, Internet segura (compres, consultes de comptes bancaris…), les xarxes socials i els telèfons mòbils.

Tothom que hi estigui interessat hi podrà assistir i hi haurà torn de preguntes perquè pogueu consultar els diferents dubtes que tingueu.

Xerrada mossos cat

Petit receptari. Llibre 7

Ja tenim publicada la 7a entrega de la col·lecció Petit receptari. Per a qui no ho sàpiga, es tracta d’un recull de receptes de cuina escrites pels participants del taller “El teu llibre de receptes” del Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès de la Fundació Cívica Oreneta del Vallès.

En aquesta edició trobareu receptes pròpies dels usuaris i d’altres copiades de revistes o d’Internet, però que us poden agradar també.

Si voleu donar-li un cop d’ull no més cal que feu clic a la imatge i s’obrirà. Us el podeu descarregar per tenir-lo guardat a casa, per imprimir-lo o fins i tot ens podeu encarregar còpies en paper a nosaltres. Cada còpia en color costa 4,40 € i cada còpia en blanc i negre costa 2,20 €.

Esperem que us agradi i que proveu a fer alguna de les receptes que hi trobareu.

Petit receptari. Llibre 7