Festes de fi de curs als instituts del Districte Sisè de Sabadell!!

El passat 22 de juny va acabar el curs docent per a tots els nois i noies d’arreu de Catalunya. I els instituts públics del Districte Sisè de Sabadell no van ser-ne una excepció.

Durant aquest any s’ha desenvolupat al territori, i ja en van tres, el PAJJ-6 (Programa de Participació Activa dels Joves del Distrcite sisè de Sabadell). Dins d’aquest programa, desenvolupat amb tots els tècnics/es del territori i del qual el Punt Òmnia d’Espronceda també en forma part, s’han dut a terme als dos instituts públics de la zona (IES Ribot i Serra / IES Les Termes), unes dinàmiques amb els nois i noies de 3er i 4rt d’ESO.

Dintre d’aquestes dinàmiques es treballava en termes generals, la relació amb un mateix, amb els altres i amb el meu territori. A més, amb els nois i noies de 4rt d’ESO s’ha aprofundit més en el terme de participació i la diferència entre “participar i ser partícep”. Tot això amb una finalitat o una pràctica final més visible que era: organitzar la festa de fi de curs per tot l’institut.

La veritat és que la implicació, tant dels tècnics/es com dels tutors i coordinadors pedagògics als instituts ha estat clau per tirar endavant aquesta activitat final. Ha estat complicat treballar i organitzar a tots els nois i noies de totes les classes de 4rt d’ESO, sobretot perquè ho havíem de fer amb els dos instituts, però finalment ha valgut molt la pena.

Les festes de fí de curs dels dos instituts van funcionar genial. Els alumnes van decidir que volien fer i van sortir activitats molt maques i esgrescadores per a tothom. Al IES Ribot i Serra van començar amb uns partits de futbol sala entre totes les classes de la ESO, a més d’un equip on només jugaven professors del centre i va ser molt divertit. Després van propossar fer un “Tú si que vales” on qualsevol podia pujar a l’escenari i demostrar que sabia fer. La gent havia de donar el seu veredicte final amb unes cartulines que es van fer per a l’ocasió verdes per un costat i vermelles per l’altre. I finalment es va organitzar una disco-mòbil i un pica-pica final on tothom havia de portar alguna cosa de casa.

Al IES Les Termes també va funcionar molt bé la festa de fí de curs. Al principi van organitzar entre tots/es les persones del centre un “lipdub” molt maco on tothom va poder participar-hi. Després, van organitzar torneigs de futbol, volei i basquet; a més d’altres activitats amb el suport de l’AMPA d’aquest centre, que és molt potent. I finalment, van posar música i van fer també un pica-pica entre tots els assistents.

Com a conclusió, podem dir que tot i que encara queda molta feina per davant i es poden millorar sempre coses, és molt important la implicació de tots els agents del territori (tècnics/es, centres educatius, tutors/es, coordinadors pedagògics, etc.). Sobretot, per a que aquest projecte continui endavant i aconseguim millorar cada vegada una mica més, sense perdre de vista el nostre objectiu que és el de potenciar i despertar en els nois/es del territori l’esperit crític i les ganes de participar i canviar coses, sobretot del seu entorn.