VISITA DE L’ ESCOLA BALDIRI I REIXAC

En aquesta quinzena ens han vingut a visitar al punt Òmnia Salut Alta,  els alumnes de cinquè de la escola Baldiri i Reixac de Badalona.  Hem fet una sessió sobre Internet segura. 

baldiri8

baldiri7

El que volem amb aquesta sessió és concienciar als infants dels perills que pot comportar Internet.

Hem parlat de prevenció i solucions. De virus, troians, cucs i de perills que es poden trobar a la xarxa.

Aquí els veieu amb un joc que vam fer a internet i que ponia a prova els seus coneixements sobre conceptes com: ciberbullying, grooming, sexting, etc…

El mateix el joc proposa preguntes sobre situacions que es poden preveure utilitzant de forma correcta eines al nostre abast com un Antivirus o tallafocs.

 

grupo1 El primer grup de cinquè de l’escola Baldiri i Reixac de Badalona ens va venir a visitar el dia 22 de març i el segon grup va venir el dia 29 de març.

baldiri6Dintre de la mateixa activitat els fem  una enquesta per saber quín és l’ús que fan a la xarxa. Si utilitzen cercadors per fer els deures, si segueixen a algú Youtuber i si saben el seu nom. També: Si utilitzen alguna xarxa social, si tenen mòbil, tablet, consola de jocs, etc…dades que ens han resultat molt interessants a les seves professores.

Hem parlat de conIMG-20170322-WA0004trasenyes i privacitat… Un concepte que no tenen molt clar però qué és important sobre tot per utlitzar xarxes socials. Tot i que vam parlar sobre que eran massa joves per tenir compte a les xarxes socials.

Per resumir tot el que ha surgit a la conversa, hem visionat un video de la web de http://www.pantallasamigas.net/ . En aquesta plana hi han molts recursos per treballar temas sobre seguretat a la xarxa per infants, pares i docents.

Finalment aprofitant que molts nens son veïns del barri,  els hi hem ensenyat el centre i donat informació, de les activitats que poden fer a Centre Cívic de la Salut Alta.

Per nosaltres ha sigut una experiència molt enriquidora i estem oberts a rebre a més coles i més cursos. Sempre podem apendre molt de tots vosaltres. Fins la propera!!

baldiri4

grupo1