AULA OBERTA-IES LA VALIRA

En aquest curs 2020-2021 estem col·laborant amb l’IES La Valira, concretament amb el grup d’Aula Oberta, joves de 3r i 4t d’ESO.
En el nostre cas com a Xarxa Òmnia, és una col·laboració per donar a conèixer la importància de les Tic i del seu ús responsable.
Moltes vegades tenim grups de participants que per la seva edat són nadius digitals, però veiem com la part més bàsica d’aquestes eines Tic, molts d’ells no les saben fer anar com tampoc fer un ús correcte i amb responsabilitat.
Des del primer moment vaig pensar a fer un treball trimestral, on cada participant pogués aprendre al seu ritme les eines bàsiques d’alfabetització digital.
Per aquest trimestre i pensant en el seu projecte com a escola, vaig pensar a fer l’aprenentatge dels fulls de càlcul, aprendre les operacions més bàsiques, però també amb fórmules i operacions en l’àmbit administratiu que els hi pugui ajudar a gestionar un full de càlcul de forma correcta.
Per aquest aprenentatge a més d’una part teòrica i molts “exercicis”, també he fet anar eines com el Kahoot o algun Educaplay i aquestes dues eines han estat clau per un aprenentatge no “formal”. Dic no formal perquè són eines de joc, però a la vegada són eines que ens ajuden a fer un reforç escolar i d’aprenentatge mentre es “juga”.
Avui penúltim dia del trimestre, tots han fet una prova de nivell. Aquesta prova l’hem fet amb l’Educaplay i es tractava de quinze preguntes tipo test amb una única resposta correcta, amb un temps límit d’una hora.
Alguns venien nerviosos, era la primera vegada que feien una prova amb mi, però tots han passat la prova amb un percentatge molt alt de coneixement.
Aprofito també per explicar que dins del nostre espai a més d’aprendre eines Tic, desenvolupen habilitats socials, treballem amb valors i respecte. Valoro de forma molt positiva el treball dels nois, però també el seu comportament.
Molt bona feina!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.