Primavera, flors i plantes medicinals “#Bruixetes”


Va arribar la primavera i amb ella les flors i aromes, la llum del dia es deixa veure fins més tard i convida a sortir i passejar.

Aquest mes les participants del taller “Els meus records” Ens expliquen en el seu blog, l’origen del Dia de la Mare i com viuen la primavera.

No t’ho perdis! Està precios!

Amb molta il·lusió hem posat en marxa el projecte “Bruixetes” que neix del Punt Òmnia Sanfeliu – Sant Ildefons inspirat en els “Tallers de plantes medicinals” que fa el Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès i en el qual treballem diversos Punts Òmnia:  Punt Òmnia la Devesa, Punt Òmnia AV Ripoll 60Punt Òmnia Sant LLorenç- Sant Pere Nord i tots els que es vulguin sumar!

Aquest projecte és molt ampli i transversal als diferents projectes d’aprenentatge i al mateix temps comunitari. Donem l’importància que es mereix a la Natura. Com ho treballem? Recollint informació sobre les plantes i flors que tenim en el nostre entorn més pròxim, amb sortides a parcs utilitzant una App que les reconeix o bé buscant informació per Internet, biblioteques i recollint tota aquesta informació en unes fitxes per a realitzar un llibret, treballant l’ofimàtica, documents compartits i maquetació. Amb testimoniatges de les participants explicant les propietats de les plantes, recordant els “remeis de l’àvia” (treballant així la memòria) i fins i tot fer-los!. També descobrim totes aquelles plantes de les quals ni tan sols coneixem el seu nom amb les “Paraules amagades” del taller “Els meus records”. 

Podem trobar-nos amb la part més creativa del projecte fent retoc fotogràfic amb imatges pròpies disfressades de “Bruixetes”. I com és un projecte que està creixent, tot el que podem fer!

És un treball en xarxa i a poc a poc va donant els seus fruits. Aquí tens una petita mostra.