Taller de memòria

Avui us volem fer cinc cèntims del taller de memòria per a gent gran que dinamitzem des de el Punt Òmnia del Casal Cívic de Riera Bonet.

Durant aquests trimestre, com en altres, hem repetit el taller de memòria adreçat al col.lectiu de gent gran. Com sempre us diem, ja que, es un factor, des de el meu punt de vista personal i  professional com a educador dinamitzador, el fet de divertir-se al mateix temps que aprenem o potenciem les nostres habilitats, siguin les que siguin, personals, socials, comunicatives.., fa que les persones reforcin la seva autoestima, es sentin valorades, s’impliquin i avancin en el seu procés socioeducatiu en el qual es veuen implicades.

Bé, en aquests taller de memòria, hem introduït diferents tècniques per reforçar o mantindre les capacitats del nostre cervell, concretament, la memòria. Normalment comencem amb un exercici de relaxació, en silenci, per tal de que les persones es relaxin abans de començar a desenvolupar el taller. Seguidament, introduïm algun tipus de joc, ja sigui online o algun altre que preparem amb antelació, com per exemple, llegir una breu història per després, intentar recordar alguns punts importants d’aquesta mateixa. També, utilitzem la visualització de documentals curts per tal de, poder trencar amb tòpics, de vegades absurds, que tenen a veure amb la pèrdua o manteniment de la memòria. Aquests curts solen ser de caire científic i obre i donen peu a obrir un debat entre els participants del taller on aquests, comparteixen les seves diferents visions com les seves pròpies vivències, i on moltes vegades, es donen compte que el que creien que els hi passava només a ells, es un fet col.lectiu. Es en aquests punt, com en altres, on comencen a prendre consciència de la pertinença a un grup amb unes similituds personals.

També em introduït el joc del Scrable, tant en català com en castellà. La veritat que ha sigut tot un encert, ja que, no paren de riure 😉 al mateix temps que exerciten la memòria i estableixen un vincle afectiu més estret entre ells.

Utilitzem les tic, els ordinadors, els mòbils, les tauletes.., però, recordeu que, el nostre punt de vista es que els ordinadors o les tic, tan sols son una excusa per portar a terme altre fites molt més importants relacionades amb el creixement integral de les persones a les quals atenem en el Punt Òmnia.

Un salut! 😉

20170511_132417_resized