Media

Safer Internet Day publica a la seva plana web sota la pestanya de MEDIA la col·lecció més gran de vídeos sobre seguretat que trobareu!

Si has pensat en fer alguna sessió formativa i necessites vídeos per il·lustrar els teus consells no dubtis en remenar per aquesta pàgina plena de clips audiovisuals. També hi trobareu imatges i documents que us poden ser útils.

All Media Gallery

Vídeos fets per participants

Recuperem uns vídeos creats fa uns anys amb consells per a la Seguretat a la Xarxa. Aquests vídeos tot i ser gravats l’any 2008 són vigents ja que la seguretat és una constant que hem de tenir en compte sempre. Recordeu que la campanya per la seguretat s’ha de seguir fent cada dia.

Una finestra oberta al món

Des de l’ODC i el seu bloc Una finestra oberta al món han publicat el recull de les accions dutes a terme per l’Oficina de Dinamització Comunitària per a la Xarxa Òmnia amb la intenció de difondre el missatge de la seguretat a la a Xarxa.

Han treballat diferents canals:

  • S’ha publicat un Tasta’m específic per a treballar per a una internet segura, dotant de recursos i enllaços molt interessants per poder treballar aquest tema als Punts Òmnia.
  • S’ha creat una presentació amb un bon recull de consells a tenir en compte per poder treballar per fer Internet cada vegada més segura i incidir així en les persones usuàries per a la seva conscienciació i coneixement.

Si voleu veure aquests recursos i materials podeu visitar el seu bloc.

Una finestra oberta al món

¿Picar o no picar?

Very Sign és una de les empreses de validació i certificació de webs més coneguda i extesa arreu.

Han ideat una web per posar a prova i alhora educar als usuaris de la xarxa a identificar quan un web és autèntic i segur i diferenciar-lo de webs fraudulents creats per a la pràctica d’estafes a través de la xarxa, també conegut com Phishing.

El web ens fa escollir el web segur entre dues opcions en 10 casos diferents. Després de cada resposta ens diu si hem encertat i perquè.

No us deixeu pescar pels lladres de targetes bancàries i dades personals. Seguiu aquest petit joc educatiu i navegueu segurs sense por a ser pescats.

¿Picar o no picar?

Seguretat i trucs

Des del bloc de recursos RecursosTEB del Punt Òmnia de l’Associació per a joves TEB en arriba un altre recull de webs i recomanacions.

Aquest recull inclou tot un seguit d’enllaços que permeten veure com de presents estem a les xarxes i que busquen dades personals ràpidament, tot això per posar de relleu com de vulnerable és la nostra privadesa.

També hi trobareu un recull d’enllaços sobre les configuracions de seguretat de Facebook.

Seguretat i trucs

Alerta amb les Webcam

Un invent que ens apropa tant i que alhora em d’anar molt alerta alhora de fer-lo anar.

Per estar previnguts dels riscos que pot comportar l’ús de la webcam Pantallas Amigas i el Foro de Generaciones Interactivas han creat un web exclusiu per a aquesta eina. Ens explica com anar en compte a través de vídeos il·lustratius que de segur us faran prendre consciència del que pot passar si fem un mal ús de la càmera.

El web recull des de consells, casos, ús positiu, perills de la webcam, notícies i encara unes quantes coses més, descobreix-les al seu web.

¡Cuidado con la webcam!

L’Òmnia de Santa coloma de Cervelló per la seguretat

A l’Omnia de Santa Coloma de Cervelló – Mithra han fet difusió del recull realitzat per l’ODC i uns quants dinamitzadors.

La difusió l’han fet des del seu bloc publicant el document de manera atractiva amb l’SCRIBD on es troben tots els recursos recollits.

Podeu veure la seva publicació al bloc.

DIA D’INTERNET SEGURA

Yahoo Seguretat

En  motiu del dia de la Internet Segura Yahoo ha llançat una nova pàgina plena de consells, trucs, i recomanacions per a navegar amb seguretat i criteri a la Xarxa.

En aquest web també trobem apartats dirigits directament a joves i a pares, però també han elaborat un recull de guies sobre seguretat per als seus serveis i productes com són: Flickr, Fòrums, messenger…

De ben segur aquestes guíes i trucs us poden ser útils, tant si feu servir productes de Yahoo, com d’altres del mateix tipus.

Yahoo! Seguridad

i-Confiable

Portal del projecte Fes clic de l’Ajuntament de Sabadell. Conté un apartat de recursos amb vídeos i conferències d’experts en seguretat i noves tecnologies. També podrem descarregar el llibre I-confiable, amb consells per guiar els més joves en l’ús d’Internet.

www.i-confiable.net

Joves del Barcelonès promou la seguretat al seu web

Des del twitter @barcelonesjove ens faciliten l’enllaç al seu web des d’on intenten arribar als col·lectius joves del Barcelonès.

En el dia d’avui han publicat un article que recorda que avui és un bon dia per a protegir el nostre equip i fan difusió de diferents recursos web que treballen el tema de la seguretat. Entre ells, i això ens alegra i anima a seguir treballant-hi, fa difusió d’aquest bloc i del twitter que durant tot el dia d’avui, 8 de febrer, estarà fent conscienciació col·lectiva en seguretat.

Portal dels Joves del Barcelonès

Entrada anterior »