Punt Òmnia Bon Pastor Figueres


Punt Òmnia Bon Pastor Figueres

Punt Òmnia Bon Pastor Figueres

Punt Òmnia Bon Pastor Figueres

Punt Òmnia Bon Pastor Figueres

El Punt Òmnia Bon Pastor Figueres és al barri del Bon Pastor que està situat a la zona nord de Figueres, just sota el barri de Sant Joan. La població de la zona és majoritàriament d’ètnia gitana, i de primera generació d’immigrants espanyols. En els darrers anys el barri ha experimentat una gran afluència de població marroquina, que també hi conviu.

El Bon Pastor té diversos centres educatius, com ara una escola; el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) i l’escola d’adults. És una zona on s’aboquen molts esforços i projectes perquè la població amb risc d’exclusió social tingui possibilitats de millorar la seva qualitat de vida. Els principals programes que es duen a terme des del Punt Òmnia estan orientats a l’alfabetització digital, i el treball per al coneixement de les noves tecnologies de la informació.

El punt col·labora amb el SOC de Figueres per oferir cursos de recerca laboral seguint el convenciment que la formació és molt important i necessària per a assolir un mínim de coneixements informàtics. També s’hi potencia tot el treball comunitari amb diverses associacions de Figueres i del mateix Barri, per tal de cobrir possibles necessitats que a aquestes se’ls hi puguin presentar. Des de fa un temps es porten a terme projectes d’aprenentatge i servei amb Instituts de Figueres.