APS Oli Reciclat Escola Alegre

Des de l’Escola Alegre de L’Hospitalet, és una tradició treballar cada any amb els alumnes de l’ESO els efectes i conseqüències del reciclatge de l’oli. Des de l’Escola fan tot un procés d’aprenentatge de quines són les opcions que hi ha per a reutilitzar l’oli usat o on dipositar-ho si no es vol fer-ne més ús. Després aquests alumnes fan traspàs d’aquesta informació en diferents espais del barri, amb la qual procuren conscienciar a la gent de l’impacte ambiental. Per això, una vegada més, han vingut al Punt Òmnia de l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet a presentar el seu projecte als alumnes del Punt.

Amb aquesta exposició ens ha quedat clar que, en tots cas, l’oli mai s’ha de llençar per la pica o pel lavabo, doncs és molt perjudicial tant per a les canonades com pel medi ambient; cada 1 litre d’oli que s’avoca per les canonades, aquest pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d’aigua. Us imagineu el que això suposa pels animals marítims, les depuradores i el medi?

Per aquest motiu, des de l’Escola Alegre van decidir confeccionar un envàs on poder recollir l’oli que no es tornarà a utilitzar: l’ampolla Clicka. Aquesta ampolla és de plàstic i es pot aconseguir en els casals d’avis dels barris Can Serra i Pubilla Cases, una vegada està plena la pots portar al mateix casal i la bescanvien per una altre de buida.

L’envàs, però, pot ser qualsevol ampolla de plàstic o garrafa, de manera que després també es pot portar als Punts de deixalleria mòbil que estan cada dia en un punt de la ciutat. Aquí us deixem l’enllaç amb els horaris de la deixalleria mòbil de l’Ajuntament de L’Hospitalet:

http://www.amb.cat/es/web/medi-ambient/residus/instalacions-i-equipaments/detall/-/equipament/deixalleria-mobil-hospitalet-de-llobregat/3816598/11818

Altres usos domèstics que se li pot donar a l’oli usat:

  • Sabó casolà, tant per la roba com pel cos, i li pots posar els aromes i altres ingredients naturals que més t’agradin.
  • Cremes cosmètiques.
  • Bernís i lubrificants.
  • Biodiesel

IMG_20170517_113804 IMG_20170515_121708 IMG_20170515_121725

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Forma part de: