APS Intergeneracional – Gimcana Dones

Per segon any consecutiu, el Punt Òmnia es desplaça a l’Escola Joan Maragall d’Esplugues per a realitzar una activitat Intergeneracional, dones del Punt amb els Infants del Casal d’estiu municipal.

Enguany, les dones del Punt han preparat i dinamitzat una gimcana sobre gènere, una proposta de la Federació Catalana de l’Esplai per a reivindicar les “Dones enCORatjades”, per tal de donar a conèixer algunes dones que han quedat en l’oblit tot i haver contribuït en la nostra història. Son dones que han destacat en diferents àmbits de la vida i per això la gimcana contenia proves de diferents temàtiques, des de la típica carrera d’obstacles, la confecció d’un mural amb pintura, un experiment o amb mímica representar a la dona més important de la seva vida, volent treballar així l’àmbit esportiu, artístic, científic i activista-social. Amb cada prova superada, s’obtenia una pista sobre les dones que volíem fer visibles, i en acabar la gimcana, es van ajuntar totes les pistes omplint una paret amb l’existència d’aquestes dones.

Tot i haver moltes dones que d’una manera o altre han contribuït, nosaltres només hem treballat les 12 següents:

  • Àmbit esportiu: Alfonsina Strada, Kathrine Switzer i Edurne Pasabán
  • Àmbit científic: Hipàtia d’Alexandria, Hedy Lamarr i Jane Goodall
  • Àmbit polític-social: Clara Campoamor, Rosa Parks i Malala Yousafzai
  • Àmbit artístic: Coco Chanel, Frida Kahlo i Anna Vives

En el següent enllaç es troba la història de totes elles: https://projectes.fundesplai.org/fedesplai/wp-content/uploads/sites/40/2018/02/P%C3%B2sters-Dones-EnCORatjades.pdf

Aquesta activitat és en memòria de totes les dones que no son reconegudes tot i l’esforç en la seva tasca, a totes aquelles que es van haver de fer passar per homes per tenir l’oportunitat de complir el seu somni, a les que els hi ha anat la vida defensant uns drets, perquè arribi un dia que no haguem de reivindicar la igualtat.

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *