Sortida Park Güell

Aquest passat dilluns hem realitzat la segona sortida del trimestre dins l’activitat “Conèixer l’entorn”. Donant continuïtat al modernisme, aquesta vegada la visita ha estat al Park Güell.

Des del taller, vam buscar com arribar, quines eren les zones d’accés lliure i una mica d’història per amenitzar la visita. Actualment, arribar al Park amb transport públic és molt accessible i son diversos els autobusos que et deixen davant la porta; nosaltres vam escollir l’opció de metro línia blava des de Can Vidalet fins a Sant Pau/Dos de maig, des d’on vam agafar l’autobús 92 que ens va portar fins a la porta d’accés al parc per la Carretera del Carmel.

Des de finals de l’any 2013, l’Ajuntament de Barcelona va privatitzar la zona monumental del Park Güell posant un preu d’entrada, amb l’objectiu de regularitzar les visites i cuidar el patrimoni. Tot i així, el Park és tan gran que hi ha hores de camins i espais encantadors per recórrer, als quals es pot accedir gratuïtament. La nostra visita va ser per la zona lliure, parant allà on alguna cosa ens cridava l’atenció, quan valia la pena captar la imatge amb una fotografia o quan trobàvem algun mirador on les vistes de la ciutat ens captivaven.

El Park Güell es va començar a construir l’any 1900, per encàrrec d’Eusebi Güell a Antoni Gaudí. La idea inicial era construir una seixantena de vivendes, però el projecte no va tenir èxit i no es van vendre més que dues cases. Finalment, només hi van viure la família Güell en una casa i Gaudí amb el seu pare i la seva neboda en l’altre casa. Quan Eusebi Güell va morir, la família va decidir donar els terrenys a l’Ajuntament de Barcelona per a ús públic del poble.

Així que si algun dia teniu ganes de passejar, respirar aire fresc i gaudir de bones vistes, aquesta va ser la nostra experiència!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *