Castanyada a l’Òmnia

A l’Òmnia vam celebrar la castanyada, de la manera més tradicional, vam fer panellets!

Tot i utilitzar una recepta d’internet per a guiar-nos amb les mesures dels ingredients, la millor part la van posar les persones participants amb els seus consells d’expertes cuineres i el bon ambient festiu.

Vam fer quatre gustos de panellets: ametlla, llimona, xocolata i coco ratllat. Per a cada gust vam utilitzar una patata petita, la vam pesar i vam afegir la mateixa quantitat de farina d’ametlla.

La patata es bull amb pell, però es recomana fer-ho al moment perquè quan més calenta estigui la patata més fàcil es lligarà amb l’ametlla. Així doncs, una vegada estaven bullides les patates, les vam pelar i les vam aixafar, cadascuna en un recipient per a fer la massa de cada gust per separat. Es barreja la patata amb la farina d’ametlla i sucre, i quan veiem que la massa ja no s’enganxa als dits i més o menys hagi la mateixa quantitat de patata que d’ametlla, s’hi afegeixen la resta d’ingredients que vulguem posar:

  • Panellets de xocolata: vam utilitzar xocolata en pols. S’hi afegeix a la massa i es barreja tot plegat.
  • Panellets de llimona: es posa la ratlladura d’una llimona i una mica de suc d’aquesta a la massa i es barreja tot plegat.
  • Panellets de coco: es pot posar una mica de ratlladura a la massa i es barreja tot plegat, i quan ja tenim les boletes fetes, es passen per ou batut i pel coco perquè aquest s’enganxi bé per tot el voltant.
  • Panellets d’ametlla: quan ja tenim les boletes fetes, es passen per ou batut i per l’ametlla perquè aquesta s’enganxi bé per tot el voltant.

Una vegada ja tenim les boletes fetes, les posem en una safata pel forn i l’enfornem no més de 10 minuts perquè agafin color però no es quedin secs. El forn es pot anar escalfant mentre es prepara la massa dels panellets.

Us deixem les mesures per a 50-60 panellets:

  • 500g de patata
  • 500g de farina d’ametlla
  • 400g de sucre
  • 2 ous
  • Altres ingredients per a fer els gustos: 1 llimona, 50g de coco ratllat, 100g d’ametlla, 2 cullerades de cacao

Bon profit!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *