Visita Museu Can Tinturé d’Esplugues

La darrera sortida del Punt Òmnia ha estat al Museu Can Tinturé d’Esplugues de Llobregat, junt amb el grup Indi de l’Esplai. Una sortida intergeneracional per a conèixer una mica més de la història del nostre entorn més proper.

Dins la programació “1939 l’Abans i el Després” organitzada per la Diputació de Barcelona, el Museu Can Tinturé ha participat amb l’exposició “La memòria que queda”, en memòria a la història del seu edifici i molts altres que arrel de la guerra van desaparèixer o van ser expropiats pel govern de l’època per reconvertir la seva funcionalitat.

Complementant aquesta exposició, hi havia també la de “Amb ulls de Kautela”, un periodista que treballant al costat del bàndol republicà va captar, amb la seva càmera fotogràfica, molts dels moments més importants de la guerra, des de la Batalla de l’Ebre fins a l’entrada de les tropes a Barcelona i el seu pas per les diferents ciutats, entre elles Esplugues. Gràcies a aquests materials s’ha pogut reconstruir la història, documentant el recorregut que van seguir els nacionals en l’ocupació de Barcelona minut a minut. Tot això va ser trobat en una maleta pels nets del periodista, 21 anys després de la seva mort.

L’exposició, molt recomanable, es pot visitar fins el 29 de Febrer

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *