SANT JORDI DIGITAL

Divendres a les 15.30h a https://meet.jit.si/cibergran

Veurem quines iniciatives hi ha a la Xarxa per celebrar aquest Sant Jordi tan especial i estrany. Jocs, concursos, tertúlies i actes diversos, sempre sense sortir de la pantalla.

L’activitat és oberta a tothom.

Us hi esperem

#OmniaSantJordi

UNA ENQUESTA SOBRE VACUNES PER LA CIBERTERTÚLIA DELS DIVENDRES

Ompliu aquesta enquesta i veniu a la cibertertúlia per veure els resultats.

L’enquesta està basada en una altra que publica l’OCU al respecte de l’opinió a Espanya sobre diversos temes relacionats.

Recordeu que la cibertertúlia és aquest divendres 16 a les 15.30h a https://meet.jit.si/cibergran

Veurem com demanar cita per vacunar-nos i parlarem dels recels existents a posar-la

EL PUNT AL MAPA D’ACTIUS I SALUT

El Punt és convidat a afegir-se al mapa

La prescripció social és un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats de la comunitat per millorar la seva salut i el seu benestar. Es tracta d’oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana a persones amb limitat benefici de la medicina tradicional i que perceben manca de participació social o sentiment de solitud o estan en risc d’aïllament social.

Molts professionals, sobretot treballadors socials, ja utilitzen la prescripció social per a pacients de manera espontània; però el programa “Prescripció social i salut” (PSS) pretén dotar a qualsevol professional de l’atenció primària d’eines per facilitar la prescripció social, sempre que estigui indicat que pot beneficiar el pacient de manera sistemàtica i avaluada. Per tal de desenvolupar la prescripció social, la Sub-direcció General de Drogodependències ofereix formació a persones que seran referents en prescripció social a l’equip d’atenció primària.

El programa té com a objectiu disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar-ne la salut mental positiva i la qualitat de vida mitjançant la participació en activitats del seu entorn local.

El Punt ha estat convidat a afegir-se al Mapa de recursos i ens trobem en tramitació al respecte. Aquesta és una tasca que ja portem a terme de forma local i ara es tracta de posar-la en xarxa i en valor.

La ciutadania, no només els i les professionals, podeu accedir al catàleg de recursos en aquest enllaç.

LA NOVA DIRECTORA DE LA BIBLIOTECA ENS VISITA

Nou impuls a la col·laboració entre els dos equipaments.

La Júlia López, nova directora de la biblioteca Pilarín Bayés ens ha visitat avui per tal de conèixer el recurs i veure possibilitats d’accions conjuntes. La trobada ha estat molt profitosa i en breu veureu aquestes noves accions, ja des del Sant Jordi que és a les portes.
Tecnologia i bilioteques fan un bon maridatge.

LA CIBERTERTÚLIA DELS DIVENDRES: VACUNES????

Divendres 16 d’abril a les 15.30h a https://meet.jit.si/cibergran

Aquest divendres parlarem de les vacunes. Resoldrem dubtes, veurem com demanar cita i d’altres qüestions relacionades.

La cibertertúlia dels divendres és un espai de reflexió i xerrada entre les persones participants, moderats pel dinamitzador del Punt Òmnia.

Per escalfar el debat podeu omplir aquesta enquesta idèntica a la que presenta l’OCU 

Podeu assistir lliurement i convidar a tothom que pugui estar interessat/ada.

PÍNDOLES FORMATIVES ON LINE OBERTES A TOTHOM

Cada dilluns i dimecres a https://meet.jit.si/colomac

En doble sessió (a escollir 9.30h o 15.30h) es tractaran diversos temes pels quals setmanalment anirem informant.

De moment us posem per aquí les dues de la setmana que ve:

  • Dilluns 19 d’abril. WHATSAPP BÀSIC. Recomanat per principiants.
  • Dimecres 21 d’abril. GUARDAR I TRANSMETRE VÍDEOS AMB YOUTUBE. Recomanat nivell usuari. 

Si esteu interessats/ades i no heu assistit a cap sessió anteriorment, envieu un correu a colomac@xarxaomnia.gencat.cat o poseu-vos en contacte al whatsapp 644187304

NOVES FORMACIONS ON LINE PER ESTAR AL DIA D’INFORMÀTICA

ordenador-luchar-coronavirus-foldinghome | Compromiso Empresarial

Tallers de matí o tarda per mòbil i ordinador

Durant el darrer any hem prioritzat les formacions que tenen a veure amb eines de COMUNICACIÓ (missatgeria instantània, correu electrònic, plataformes de vídeo, tràmits, compres per internet…)  i de SALUT (lamevasalut i d’altres aplicacions relacionades). Tot pensant en la necessitat sobrevinguda per la pandèmia i per tal d’estar preparats per seguir fent vida el més normal possible en cas de confinament. 

Aquest trimestre tornem-hi. Si esteu interessats/ades poseu-vos en contacte a 

 

DONEM SUPORT AL PROGRAMA D’INSERCIÓ UBICA’T

 

Inici

L’espai Òmnia acollirà tutories del Consell Comarcal. 

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha posat en marxa per segon any consecutiu el programa UBICAT d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social impulsat per la Generalitat de Catalunya. 

El programa té com a objecte la realització d’actuacions d’orientació i de coneixement de l’entorn productiu i d’apropament a les empreses.

OBJECTIUS DEL PROJECTE:

  • Disposar i motivar la persona cap al canvi.
  • Ajudar-la a construir un projecte personal d’inserció coherent i adequat.
  • Ajudar-la a desenvolupar competències professionals per a la seva inserció.
  • Aportar recursos personals i socials per desenvolupar el projecte d’inserció.
  • Realitzar itineraris d’orientació laboral d’acord a la realitat del mercat laboral.
  • Donar a conèixer pautes i tendències del mercat de treball i acostar la realitat de les empreses a les persones que es troben en recerca activa de feina.

 

El programa s’adreça a persones en situació de desocupació, inactives, o persones treballadores, preferentment aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral i persones en situació de desocupació de llarga durada inscrites al SOC.

Les persones que poden participar en aquest projecte han d’estar empadronades en algun d’aquests 17 municipis: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Andreu de la Barca o Santa Coloma de Cervelló.