PROJECTE SOBRE ELS PADRONS MUNICIPALS

20180116_195221

El Punt Omnia col·labora posant a disposició l’aula pels usuaris voluntaris.

Aquest dimarts ha tingut lloc la jornada de presentació del projecte XARXES, liderat pel Arxiu Comarcal del Baix LLobregat i la regidoria de Patrimoni de la ciutat. Un projecte que entronca amb la línia comunitària del projecte Omnia per la qual cosa ens hem posat a disposició oferint l’espai per la presentació i per que els usuaris (especialment els que els hi costa més fer ús del Pc) puguin tenir suport continuat.

Aquesta és la crida i explicació que ens van fer:

Des de la Regidoria de Patrimoni i amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Baix llobregat us convidem a participar en el projecte “Xarxes” per a la transcipció digitalizada dels padrons municipals antics. Aquesta és una iniciativa que va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i ha continuat a Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat. Ara arriba a Santa Coloma de Cervelló per ajudar-nos a donar llum a la nostra història.

 

Amb una aplicació informàtica via web, que utilitza les tecnologies de visió per ordinador, es fa una primera transcripció dels padrons digitalitzats. Aquesta eina ha estat desenvolupada i provada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB, amb el suport de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat . A Xarxes, s’alien la innovació tecnològica, la col·laboració ciutadana, la demografia i els documents d’arxiu. És una bona iniciativa per construir digitalment una xarxa social històrica de la població del Baix Llobregat.

 

A aquells a qui us pugui interessar us sol·licitem que us feu voluntaris per a les transcripcions dels padrons de Santa Coloma de Cervelló des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. No es necessita tenir coneixements tècnics previs. Ser del poble i conèixer els seus cognoms és molt més important. Si, a més, coneixeu algú que considereu que li pot engrescar aquesta tasca també podeu traslladar-li aquest correu. La formació és presencial però després cadascú treballa des d’on i quan vulgui, la dedicació és totalment lliure i depenent de les possibilitats de cadascú.

Si esteu interessats en ser voluntaris, poseu-vos en contacte amb el Punt al

C/Lluís Pascual Roca, 2-4
Telèfon: 93 634 08 02 (extensió 105)
E-mail: colomac@xarxaomnia.gencat.cat