ELS PUNTS OMNIA AL ALL DIGITAL SUMMIT

all

Report de les jornades sobre reptes en la innovació social digital.

Els dies 4 i 5 d’octubre han tingut lloc les jornades sobre “Digital Skills for Social Innovation“, unes interessants jornades anuals amb presència internacional organitzades per All Digital que aquest any s’han fet a Barcelona.

Els Punts Omnia han estat representats per administracions de diversos països i comunitats espanyoles, xarxes de telecentres nacionals i entitats gestores com Pere Tarrés, Teb (encarregada d’aspectes organitzatius a més), Fundació Esplai, etc. També, com no,  per dinamitzadors de diferents punts Omnia. I en representació de tots ells, cal destacar que la nova Associació de Professionals de la Dinamització Digital Social ha sigut invitada per primera vegada en un acte d’aquestes característiques.

Les jornades han estat força interessants pel tema en si. La innovació social digital es un nou paradigma amb el qual haurem de treballar tots els dinamitzadors omnia tard o d’hora, si no ho fem ja. Es tracta d’una forma d’entendre el treball social molt enfocada a resoldre problemes de forma col·laborativa i amb el ciutadà al centre com a element co-generador de solucions. Diversos tallers han anat sobre aquesta idea. Empoderament ciutadà, informació descentralitzada, amb propostes molt innovadores com la presentada per Doug Belshaw, (Open Educational Thinkerer, author) o per Sarah Harmon, (Country Manager LinkedIn Spain & Portugal).

Dels tallers i sessions de tarda, impossibles d’abarcar tots, destaco el de How to use open badges a carrec de Doug Belshaw.

A la segona jornada potser el més interessant va ser el panell de discussió amb convidats parlant de la innovació social aplicada, especialment en el camp dels mòbils. Molt interessant l’aportació del Sr.Artur Serra, convidant a fer programació com a forma de resoldre problemes a tots els nivells, no únicament l’informàtic.

La jornada va concloure amb una mostra de projectes amb idees que més o menys ja coneixem tots a l’Omnia. Un reconeixement a la Dolores Carmona, guanyadora al premi a millor dinamitzadora europea (Xarxa Aupex d’Extremadura) que vaig tenir el plaer de conèixer personalment.

Com a conclusió dir-vos que més enllà de les propostes formatives, el valor que té aquesta reunió és la possibilitat de contactar amb col·legues d’altres llocs per veure com treballen i intercanviar experiències.

Molt estimulant.