Fotografiem La Seu

Aquest és un projecte que havíem de fer al març del 2020 i que lògicament vam haver de posposar-ho per a aquest any.Aquest projecte està creat amb el grup de joves del SAD (Servei d’Atenció Diürna)
El projecte també ha patit la pandèmia ja que hem tingut que canviar una mica el format, però tot i així l’hem pogut fer i he de dir que és una exposició amb una qualitat molt bona. Com també hi ha hagut un parell de vegades que els participants han estat confinats i vam haver de parar unes setmanes.

Els nostres objectius entre d’altres a treballar eren sobretot donar valor i respectar a l’entorn més proper que és la nostra ciutat, com l’organització del treball amb equip, potenciar habilitats socials i trencar amb les “etiquetes” que reben moltes vegades els joves participants del SAD, desenvolupar i potenciar la creativitat i la comunicació a través de les xarxes socials concretament amb Instagram i que puguin veure les altres utilitats que poden tenir les xarxes com a eines comunicatives i per últim treballar l’autonomia i que el projecte tingués el pes amb ells i elles i nosaltres estar més com a punt de suport.
Els objectius els hem treballat, però potser el que més ha costat és el del treball més autònom, però l’equip educatiu valorem de forma positiva el projecte amb general i estem contents de com ha quedat el treball final.

Podem dir que el projecte ha tingut dues parts:
PART 1
Una part més comunitària on fer que la ciutadania participés a través d’Instagram responent quin lloc de la nostra ciutat els hi agradava més. I al final de projecte faríem amb tots i tots/es els/les participants un sorteig on el premi seria una de les fotografies exposades.
En aquesta acció vam participar unes quaranta persones.

PART 2
La segona part ha estat tot el treball per arribar a fer l’exposició.
Aquest treball era:
-Pensar i fer els estoris a Instagram perquè la ciutadania pugues participar.
-Extreure totes les votacions fetes a través de la xarxa social i veure els llocs que la ciutadania havia votat per anar a fer fotos i fer els llistats de participants per fer també el sorteig i penjar-lo a la xarxa.
-Organitzar un calendari i una ruta per anar a fer les fotografies i a la vegada aprendre una mica la base de la fotografia (enfocament, llum, la regla dels tres terços, mirades i punts de vista…). Les fotos han estat fetes amb mòbils i una càmera professional.
-Organitzar un calendari per anar penjant el procés del projecte a la xarxa Instagram i així tenir informat a tothom.
-Cada dimecres fèiem una part del projecte, des de l’edició de les fotos amb el programa de retoc Gimp, creació dels títols com a peu de les fotos amb el processador de text, la creació del cartell que es penjarà per la ciutat fet amb el Canva, per tant amb el projecte les TIC ha estat una de les eines primordials.
Les impressions com els marcs de les fotos han estat fetes amb una botiga de la ciutat.

L’expo està oberta del 26 de maig al 14 de juny al vestíbul de l’Edifici Cultual de les Monges.
Ha estat un projecte molt circular, creat i fet amb moltes ganes amb un any gens fàcil per tots i on hem volgut donar una mica de vida a la nostra ciutat.
Esperem que us agradi!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.