Nou cicle de xerrades “Nits a l’àtic” sobre TIC


Enguany, l’associació Atictes organitza el V cicle de xerrades “Nits a l’àtic” sobre TIC. Aquest cop gaudirem també d’un nou espai anomenat “experiència” que tindrà lloc el dia següent a la xerrada. Les experiències seran activitats a l’aire lliure on es posarà de manifest la utilitat pràctica d’aquelles eines tecnològiques que s’hauran conegut a l’apartat teòric de les Nits a l’àtic.

L’esdeveniment tindrà lloc un cop al mes des del gener fins al maig de 2011 a diferents localitats del Montsià (Terres de l’Ebre) i la inscripció és gratuïta. Les xerrades es faran en divendres per la nit i les activitats a l’aire lliure el dissabte següent en l’horari que convingui segons cada cas. Consulta el programa per obtenir informació actualitzada sobre les activitats.

En aquesta edició de les “Nits a l’àtic” es parlarà de dispositius mòbils, realitat augmentada, xarxes socials, geocaching (geocerca), domòtica (espais intel·ligents), test de videojocs i dispositius Apple (Mac, iPad, iPhone).

La primera xerrada tindrà lloc el dia 21 de gener a les 21:30 a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Josefí Subirats ens explicarà la revolució de les aplicacions i els dispositius mòbils fins al punt que avui en dia el mateix aparell fa les funcions per a les que abans en calien uns quants. D’altra banda, David Comuñas farà una breu introducció sobre en què consistirà l’experiència del dissabte 22. A grans trets, es tractarà d’una gimcana per la ciutat que començarà a les 23:00 davant de l’Institut Els Alfacs i on s’experimentarà el concepte de realitat augmentada.

Des d’Atictes creiem que el contingut d’aquestes jornades és d’especial interès per a la gent jove, però les ponències esdevindran interessants tant per a empreses com per a particulars de qualsevol àmbit i edat, donat que la inclusió digital afecta a tothom per igual. A més a més, totes les ponències tindran un marcat caràcter didàctic i social, per la qual cosa no caldrà disposar de coneixements previs sobre Internet o qualsevol aspecte tècnic relacionat amb la informàtica.

Com sempre, les “Nits a l’àtic” es podran seguir en directe per Internet a través dels següents mitjans:

Cartell promocional: http://www.flickr.com/photos/atictes/sets/72157625804986812/

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *