Monthly Archives: octubre 2011


Xerrada “Aliments que vetllen per la nostra salut” al Casal de Gent Gran de Tortosa

Dins del marc del projecte Casals en Xarxa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, aquest dimecres 3 de novembre a les 16:30 hores al Casal de Gent Gran, una xerrada sobre els aliments que vetllen per la nostra salut. 


La xerrada és gratuïta i oberta a tothom, i està organitzada per l’Associació de la Gent Gran de Tortosa amb la col·laboració de la Xarxa Òmnia, la Fundació Vodafone i la Fundació Privada Ilercavònia Futur.

La xerrada “ALIMENTS QUE VETLLEN PER LA NOSTRA SALUT” anirà a càrrec de la dietista nutricionista ALBA HUERTA GRAU, que ens donarà a conèixer les propietats nutritives de diferents aliments i com aquests poden influenciar en el nostre estat de salut. 


Us hi esperem !!!

Voluntariat digital als Punts Òmnia, d’alumnes a formadors

Més de 100 entitats catalanes acullen Punts Òmnia, espais de treball comunitari amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Sovint, persones que al principi hi assisteixen com a alumnes o participants acaben implicant-se i fent-hi de voluntàries. Us expliquem algunes experiències!

 

Els Punts Òmnia faciliten a veïns i veïnes de molts barris i municipis accés a les noves tecnologies i a Internet. Però la tasca d’aquests centres comunitaris va molt més enllà, ja que esdevenen espais de relació, d’inclusió social i de suport a col·lectius.
Julia, Ramon, Conchi i Salvador van començar participant a formacions o a espais d’ús lliure a l’Òmnia del seu barri, però han acabat implicant-s’hi i ajudant a d’altres persones en el procés d’alfabetització digital. Són els voluntaris i voluntàries digitals.
No hi ha límit d’edat per ser voluntari digital, ho fan tant joves com persones grans i es fomenten les relacions intergeneracionals.
VolÒmnia, a Mataró
VolÒmnia és un projecte de voluntariat digital impulsat pels Punts Òmnia dels Centres Cívics de Cerdanyola i Molins, ambdós a Mataró (El Maresme). El projecte funciona des de 2007 i té com a objectiu mantenir la vinculació entre el punt i els/les participants, un cop han passat per totes les fases de formació que se’ls pot oferir.
El benefici és tant per als voluntaris com per als nous alumnes. Els primers segueixen aprenent des d’una altre perspectiva i els segons veuen en els voluntaris la imatge del que poden arribar a aprendre sobre les noves tecnologies.
Connecta Jove, a l’Hospitalet de Llobregat
L’Òmnia de la Fundació Akwaba, a l’Hospitalet de Llobregat, desenvolupa des de fa tres anys el projecte Connecta Jove. Es tracta d’un programa en què joves voluntaris donen classes d’alfabetització digital bàsica a persones adultes.
L’objectiu és proporcionar aquesta formació als alumnes però, sobretot, promoure les relacions intergeneracionals entre joves i adults. La idea és de la Fundació Catalana de l’Esplai però el projecte es materialitza al territori a través d’unaxarxa d’entitats i associacions.
Voluntariat i gent gran, a Igualada
Els voluntaris digitals de l’Òmnia del Centre Cívic Montserrat-Igualada són persones grans que dinamitzen el punt durant els usos lliures i, fins i tot, s’atreveixen a impartir tallers.
La filosofia és compartir els coneixements que la gent gran ha anat adquirint durant la seva vida professional amb la resta del món. Un bon exemple és el Salvador. Després de 30 anys com a fotògraf, ara dóna classes de fotografia i retoc digital.

Programes de qualificació professional inicial (PQPI) al Punt Òmnia Tortosa



L’Ajuntament de Tortosa desenvolupa, a les instal·lacions del Punt Òmnia Tortosa, programes de qualificació professional inicial (PQPI) i plans de transició al treball (PTT) adreçats a joves més grans de 16 anys que finalitzen l’ESO sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria.

Aquesta formació, que té lloc cada dilluns al matí des del passat 3 d’octubre, està formada per 925 hores lectives. L’objectiu d’aquest programa és el contacte amb el món laboral, a partir d’un conveni de pràctiques en empreses (i si pot ser inserció laboral) i el retorn al sistema educatiu. Les classes tenen lloc tant a les intal·lacions del Punt Òmnia Tortosa com a les intal·lacions del Centre Cívic de Tortosa, tots dos centres situats al barri de Ferreries.
Els PQPI són una nova porta d’entrada al sistema educatiu per a les persones que no tenen l’ESO. Aquests programes garanteixen la qualificació professional que l’alumnat requereix per optar a una feina amb garanties i continuar els estudis.

Vídeo dels PQPI’s de la Generalitat de Catalunya.

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l’última versió, només us requerirà uns instants.
Més informació sobre els PQPI.

Jornada de dinamització de la Internet Social 2011

El proper 28 d’octubre els departaments d’Empresa i Ocupació i de Benestar Social i Família i organitzen una nova edició de la Jornada de dinamització de la Internet social 2011.
Hi estan convidades totes les persones implicades en la Xarxa Punt TIC – Òmnia i d’altres professionals del sector que hi estigueu interessats.
L’edició d’enguany tindrà lloc divendres 28 d’octubre, de 9:00 a 15:00 hores, a l’Auditori de la Torre Telefónica-Diagonal 00, Barcelona.

La jornada se centrarà en uns temes clau, al voltant dels quals es presentaran diferents experiències:

  • L’ocupabilitat i la inserció sociolaboral dels col·lectius més febles i vulnerables.
  • L’increment d’oportunitats, la formació i la cohesió de comunitats situades en els espais geogràfics meś sensibles a la crisi econòmica.
  • Programes que col·laboren amb programes: estratègies transversals a través de les quals els Punt TIC enfronten la situació de crisi econòmica: col·laboracions amb programes del Departament d’Ensenyament o amb el Servei d’Ocupació de Catalunya.
  • Innovadores estratègies de futur: vivers d’empresa, accions d’acompanyament als nous aturats i de recerca de noves realitats en el món del treball.
Per conèixer les experiències que s’hi presentaran podeu consultar el programa.
El període de preinscripció estarà obert fins al 25 d’octubre. També trobareu l’esdeveniment a Facebook.

Xerrada “Cuinar de forma saludable” al Casal de Gent Gran de Tortosa

Dins del marc del projecte Casals en Xarxa del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, demà dimecres 19 d’octubre a les 16:30 hores al Casal de Gent Gran, una xerrada sobre com cuinar de forma saludable.
La xerrada és gratuïta i oberta a tothom, i està organitzada per l’Associació de la Gent Gran de Tortosa amb la col·laboració de la Xarxa Òmnia, la Fundació Vodafone i la Fundació Privada Ilercavònia Futur.

La xerrada “CUINAR DE FORMA SALUDABLE” anirà a càrrec de la dietista nutricionista ALBA HUERTA GRAU, que ens donarà les pautes per poder realitzar una alimentació saludable de forma senzilla. Per altra banda, aprendrem a cuinar per mantenir les propietats nutricionals dels aliments i les normes bàsiques d’higiene alimentària per manipular els aliments de forma segura.

Us hi esperem !!!


Avui a Mora d’Ebre, jornada sobre publicitat a baix cost i xarxes socials de l’Associació de Dones Empresàries i Directives de l’Ebre (ADEDE)

Avui divendres 14 d’octubre a les 15 hores tindrà lloc, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (Plaça Sant Roc 2, Mora d’ebre), una jornada sobre la publicitat a baix cost i les xarxes socials dirigida a dones emprenedores. La xerrada anomenada “Publicitat a baix cost” anirà a càrrec de Ana Zaera, Neus Guiu i Neus Barberà, i està organitzada per l’Associació de Dones directives, Emprenedores i Empresàries de les Terres de l’Ebre (ADEDE).

Més informació:
Web: www.adede.org
Correu electrònic: info@adede.org
Telèfon: 648475340
Enllaç a la notícia


Horaris programa Connecta’t tardor 2011 al Punt Òmnia Tortosa

Aquest divendres s’inicia al Punt Òmnia Tortosa, el programa Connecta’t per trobar feina. Aquest programa, fruit de la col·laboració entre la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pretén dotar d’eines per a la recerca de feina a treballadors a l’atur.
El contingut formatiu del Programa s’organitza en dos mòduls de 10 hores lectives cadascun. La formació s’estructura en dues sessions de contingut diferent:
  • Modalitat A: “Introducció bàsica a l’ofimàtica“, orientada a conèixer i iniciar-se en els entorns d’ofimàtica bàsica (sistema operatiu, ús bàsic de processadors de text i navegació per Internet).
  • Modalitat B: “Eines per a la recerca de feina a través de les TIC“. L’objectiu és conèixer i aplicar al procés de recerca de feina les tecnologies de la informació i la comunicació més bàsiques: elaboració de currículum i de la carta de presentació; recerca activa de feina a través d’Internet (alta d’usuaris en portals web d’ocupació, cercar ofertes de feina, enviar el currículum per correu electrònic, etc.)
Els horaris d’octubre són els següents:


– Modalitat A
(15 hores)
divendres 14, 21 i 28 d’octubre de 18 a 20 hores
divendres 4, 11 de novembre de 18 a 20 hores
dimecres 16 de novembre de 9 a 11 hores

 

– Modalitat B
(10 hores)

divendres 18 i 22 de novembre de 18 a 20 hores

dimecres 23 i 30 de novembre de 9 a 11 hores
dimecres 14 de desembre de 9 a 11 hores

 

Podeu descarregar-vos el fitxer del contingut de la formació, fent clic aquí: Continguts i programació.

Taller per a usuaris de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa

Aquesta tardor, al Punt Òmnia Tortosa, tindrà lloc, un taller de noves tecnologies per a usuaris i usuàries de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l’Ebre, servei que pertany a l’oferta assistencial del Grup Pere Mata.

El taller, que comptarà amb tècnics i tècniques del centre, és portarà a terme els dilluns a la tarda i els dimecres al matí dels mesos d’octubre, novembre i desembre. El taller va destinat a nois i noies amb problemes de salut mental i pretén, facilitar, formar i capacitar l’aprenentatge i l’ús de les noves tecnologies.
El centre situat a Tortosa, va ser inaugurat aquest passat més de setembre i és el primer Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l’Ebre.

Hospital de Dia Infanto-Juvenil
L’Hospital de Dia Infanto-Juvenil és un dispositiu assistencial d’hospitalització parcial que proporciona atenció especialitzada i integral a joves de 12 a 17 anys amb problemes greus de salut mental, i la seva família, basada en el model biopsicosocial. Ofereix 20 places i permet un tractament intensiu en la comunitat, sense desvincular el pacient del seu entorn familiar i social. L’actuació terapèutica és basa sobretot en la dinàmica grupal, a més de la individual, del treball terapèutic amb la família i del tractament farmacològic, si és necessari.

El centre ofereix valoració i diagnòstic psiquiàtric, psicològic i d’infermeria de l’adolescent, i tractament des d’un medi terapèutic intensiu. El tractament es realitza des d’un abordatge global que permet combinar la teràpia individual, familiar i grupal, a més d’una atenció educativa específica que s’adapta a les necessitats de cada pacient.

L’equip de l’Hospital de Dia treballa en coordinació amb els diferents serveis de la xarxa de salut mental i els equips dels serveis comunitaris. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9 a 17 hores, i l’equip professional està format per un psiquiatre, un psicòleg, un diplomat universitari en infermeria, un terapeuta ocupacional, un educació social i un mestre.

El nou dispositiu s’ubica en un local de 700 metres quadrats, que també acull el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa. Tot i compartir espai, Hospital de Dia Infanto-Juvenil i el CSMA tenen entrades diferenciades i són serveis totalment independents l’un de l’altre. Així, l’accés de l’Hospital de Dia és pel carrer Comerç núm. 36, mentre que el del CSMA és per l’Avinguda Pompeu Fabra, 46-50.

Enllaços relacionats