Daily Archives: 29 de juliol de 2014


Finalitzen les activitats del Casal d’Estiu de l’Esplai Blanquerna [edició 2014] al Punt Òmnia Tortosa

El passat divendres 25 de juliol, varen finalitzar les activitats del Casal d’Estiu que hem portat a terme al Punt Òmnia Tortosa durant tot el mes de juliol. Així, més de 90 xiquets i xiquetes, d’edats compreses entre els 3 i 14 anys, han pogut fer activitats didàctiques, així com activitat lúdiques amb videojocs i jugar a jocs educatius amb l’ordinador. 


Gràcies a l’instal·lació d’una Wii i una Xbox360 (préstecs gràcies al voluntariat), els xiquets i xiquetes del casal d’estiu també han pogut jugar, fent els matins molt més entretinguts.
 
Des del Punt Òmnia Tortosa volem agrair a totes les persones, associacions, institucions, voluntaris i monitors que han fet possible aquest casal d’estiu social a la ciutat de Tortosa. Esperem repetir l’èxit de les activitats l’any vinent.
 
Com sempre, us deixem un recull de fotografies de les activitats d’estiu realitzades.
 
 

El Punt Òmnia Tortosa ja funciona exclusivament amb Linux

El mes de juliol està sent aprofitat per molts punts Òmnia per instal·lar als ordinadors la nova maqueta amb la qual es dóna un pas definitiu cap al sistema operatiu Linux.
 
En el cas de Tortosa, aquesta nova maqueta ja és 100% operativa des de la segona quinzena de juliol.
 
La migració cap a una distribució d’Ubuntu adaptada a les necessitats de la Xarxa Òmnia té lloc després que Microsoft va deixar de donar suport a Windows XP el passat mes d’abril. Es tracta d’un salt molt recomanable, ja que aquesta versió del sistema operatiu ha quedat encara més vulnerable.
 
D’altra banda, el maquinari actual amb el qual compten els punts optimitzarà el seu rendiment amb Linux. A més dels avantatges tècnics, darrere del pas cap al nou sistema operatiu hi ha una aposta ferma per la filosofia del software lliure, obert i gratuït. És per tot això que de moment ja s’ha pres aquesta decisió en una seixantena de punts Òmnia.
 
La nova maqueta que s’està instal·lant és fruit del treball d’un grup de dinamitzadors i dinamitzadores que de forma presencial, i virtual a través de la comunitat, l’han estat creant pensant en les tasques que tant els usuaris com les persones dinamitzadores fan als punts. S’ha intentat també que l’aspecte de l’entorn gràfic no suposi un canvi molt brusc en relació amb el Windows XP.
 

 

Un cop el servei tècnic fa la restauració de les màquines, el Servei de Suport i Inserció Social visita el punt per fer una miniformació per explicar tots aquells aspectes que permetin al dinamitzador o dinamitzadora treballar amb Linux. Aquestes visites formatives es fan en alguns casos agrupant punts geogràficament propers.