Ruta Modernista Sant Joan Despí

Dilluns passat el Punt Omnia de l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet vam anar a Sant Joan Despí per tal de treballar la Ruta Modernista de l’artista Josep Maria Jujol Gibert, un arquitecte capaç de dominar l’arquitectura imposant un nou estil aplicant-lo en les tècniques que dominava com trencadís, esgrafiat, escultura, pintura…

L’itinerari Jujol és una proposta per conèixer l’art del reciclatge, el gust pel color, la volatilitat dels ferros, les arts aplicades… En definitiva, la imaginació desbordant d’aquest arquitecte. El treball arquitectònic de Jujol es caracteritza per la simplicitat dels seus mitjans, contrastats amb la seva originalitat. La qualitat de les seves obres esdevé fora de tot convencionalisme. Els seu art neix de la natura, no se’l pot definir com a modernista ni com a expressionista.

La construcció d’una torre d’estiueig just al costat de l’estació del tren és l’inici de la relació amb la ciutat de Sant Joan Despí. A partir de la construcció de la Torre de la Creu, va tenir molt bona relació amb el municipi, i en va esdevenir els darrers 20 anys de la seva vida l’arquitecte municipal. A través de l’experimentació en l’arquitectura rural, podem veure les obres més suggerents de l’arquitecte: Torre de la Creu, Can Negre, i la casa Serra i Xaus entre moltes d’altres.

El més destacable de la visita és que la van preparar els i les alumnes del taller Conèixer l’entorn, en el qual van buscar l’itinerari, la informació de la visita, com arribar, i cada alumne es va encarregar d’explicar una part del recorregut.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *