Activitat Mediambiental al Parc de Can Rigal

Aquesta setmana l’activitat de Conèixer l’entorn l’hem realitzat conjuntament amb el Punt Òmnia Sanfeliu, en el Parc de Can Rigal, coneixent la importància d’aquest parc i l’objectiu de preservar el medi ambient.

El Parc de Can Rigal, situat a cavall dels municipis de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, es va inaugurar l’any 2012 a partir d’un projecte desenvolupat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment només s’han construït 2 hectàrees de les 8 que inclou el projecte, en els quals ja es pot observar tots els elements que ajuden a preservar el medi ambient. El paper rellevant d’aquest parc esdevé ser un punt verd, vertebrador, al bell mig d’un context urbà creixent de nous equipaments i habitatges. El disseny del projecte inclou, així, elements ambientals i sostenibles com:

  • Plaques solars fotovoltaiques per a l’enllumenat i un rellotge meteorològic que regula la il·luminació en funció de l’època de l’any.
  • Sistema de conduccions drenants per a recollir l’aigua de la pluja i una malla geotèxtil que permet retornar el vapor d’aigua i aprofitar la humitat. Per altre banda, un dipòsit d’aigua subterrani permet el reg directe del parc, aquest gestionat per un equip concentrador meteorològic per anul·lar el reg en cas de pluja o vent fort.
  • Materials reciclats i sostenibles per a les diferents zones del parc.
  • Vegetació especialment pensada per a cobrir les necessitats del parc i sense implicar més consum, com per exemple un arbrat que faci prou ombra i tingui llarga durada, rodejat de plantes que siguin prou humides per a hidratar les arrels dels arbres i no suposin gaire reg.

Al llarg de la visita vam poder contemplar els diferents espais del parc, els materials emprats, la disposició dels diversos tipus d’arbres i plantes, a l’hora que vam estar reflexionant sobre com afecta aquest espai en el medi ambient, i com pot ajudar en el canvi climàtic, essent conscients que nosaltres també som un factor molt important en la preservació d’aquests espais i del medi.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Forma part de: