Sortida a Sant Antoni

En la programació d’estiu de l’Òmnia mantenim les sortides culturals per tal de conèixer l’entorn. Aquesta setmana hem anat al barri de Sant Antoni, on hem conegut la seva història, la transició a un barri amb molt de comerç i popular pel seu reconegut mercat, actualment renovat amb materials restaurats de l’antic edifici i d’altres que li donen un aire més modern.

La visita la vam iniciar al Mercat de Sant Antoni, on s’hi poden trobar teixits de tota mena i varietat de productes gastronòmics, frescos i el·laborats. La distribució dels seus passadissos fa que hagis d’anar mapa en mà per ajudar a orientar-te, si no vols deixar-te cap parada per veure. També cal destacar la recomanable visita a la part inferior, on s’hi pot accedir tant des de l’interior del mercat com des del carrer; tot i semblar que l’únic a veure en aquesta zona és un gran supermercat, s’obre una gran explanada per seure a l’ombra i contemplar les restes de l’antiga muralla romana.

Tot i que el barri de Sant Antoni prescindeix de zones verdes, s’hi troben uns quants jardins d’interior, situats en mig d’illes d’edificis, el més important és els Jardins de Tete Montoliu, un homenatge al món sensorial amb diferents textures de paviment, el color de la vegetació i l’olor de les plantes. També destaca els Jardins dels Tres Tombs, un dels primers interiors d’illa, i el de Mercè Vilaret i Maria Manonelles ubicats on antigament es trobava el cinema Waldorf.

I, parlant de cinema, un dels edificis més emblemàtics d’aquest barri són el Cine Renoir Floridablanca, on totes les pel·lícules que s’hi projecten són en versió original, i l’antiga Fàbrica de Moritz, actualment local gastronòmic, cultural i d’oci, on es pot prendre una refrescant beguda acompanyada d’una innovadora tapa.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Forma part de: