Dones

Aquest any el Dia de la Dona ha caigut en diumenge, però no per aquest motiu hem deixat de celebrar-ho a l’Òmnia, sinó que han estat vàries les activitats realitzades entorn el reconeixement de les dones i la importància de la seva existència, perquè cada dia és important lluitar pels drets i la igualtat.

Vam donar el tret de sortida amb un taller creatiu per a preparar elements per a lluir el dia 8 de Març,  a més a més d’assajar la coreografia de “El violador eres tu”. Entre totes van sortir uns guarniments ben macos, i fins i tot ens va donar temps de participar en el mural que havien preparat els Indi i Joves de l’Esplai amb “Les dones de la teva vida”, en el qual consistia en anomenar aquelles dones que tenien cert significat per a cadascuna. Van sortir no només dones famoses, sinó que també vam recordar a les mares, les àvies, tietes, que tan ens han marcat, algunes fins i tot vam poder posar la foto o una frase identificativa.

El dimarts dia 10 ens vam sumar a la “Ruta en veu de dona” que havien preparat les companyes del P.O. Bellvitge, un recorregut pels carrers i places dels nostres barris amb nom de dones. La ruta va durar ben bé quatre hores, començant per l’Acollidora de la Rambla, l’emblema de la dona que acull a tota persona que arriba a la ciutat, continuant el recorregut Rambla avall fins arribar al Gornal i després direcció Santa Eulàlia. Van sortir noms com el de la Pura Fernandez, una defensora i lluitadora dels drets socials i dels i les treballadores dels anys 60 que va viure a L’Hospitalet i actualment porta el seu nom el CUAP que es troba al Carrer Cobalt; altres noms son el de Carmen Amaia, Marie Curie, Clara Campoamor, Aurèlia Capmany, Milagros Consarnau, entre d’altres. Per cada un d’aquests punts del recorregut, les companyes havien preparat una breu explicació de qui havien estat aquestes dones, a més a més de poder descarregar la informació amb lectors QR. La ruta va ajudar a conèixer espais dels nostres barris de vegades desconeguts, saber una mica més d’història de la ciutat, però sobretot la xarxa que es va crear entre les diferents persones participants. Voler agrair a les companyes del P.O. Bellvitge aquesta gran feina amb nosaltres.

La darrera activitat entorn la dona va ser la Jornada que va tenir lloc el dimecres 11 al Casal d’Entitats de Collblanc-la Torrassa, organitzada per la BlogL’Hosfera, on una quarantena de dones ens vam reunir per a treballar allò que ens uneix i ens fa ser cada dia més fortes. Cadascuna havia de portar un plat de menjar preparat, amb el qual els fèiem una foto a l’arribar i, les que volien, tenien l’oportunitat d’explicar la seva recepta a partir d’un vídeo. L’espai estava creat per a conèixer altres dones dels diferents Punt Òmnia de L’Hospitalet, compartir i cadascuna poder dir la seva, amb música i murals per expressar-se lliurement. A mig matí vam fer una passi de diferents curts i vídeos de diferents realitats, obrint després un espai de debat on van sortir experiències i opinions molt interessants. Vam continuar la jornada amb el dinar col·lectiu, tastant gran varietat de plats i receptes típiques de diferents territoris, a quin més bo, la veritat. I amb la panxa ben plena, vam recollir la sala per deixar espai per la coreografia final de “El violador eres tu”, totes amb la nostra cinta lila al cap i al ritme del tambor, per cridar ben fort aquest himne ja internacional.

Aquí deixem un tastet d’alguns dels moments, tot i que esperem fer un recull de tots els materials i audiovisuals per mostrar-los més endavant.

Per nosaltres, per les que vindran i per les que ja no estan. Perquè el dia de la Dona no només sigui un dia..

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *