#8M

El 8M d’enguany ha estat una mica diferent, no ens hem pogut trobar totes al carrer, però no per això hem deixat de lluitar, ni silenciat les nostres veus. Aquest any, especialment, la BlogL’Hosfera hem volgut reunir virtualment a totes les dones que fan possible que els projectes com l’Òmnia segueixin endavant, homenatjant a totes les que en el seu dia van lluitar perquè avui estiguem on som i ens han encoratjat per continuar el seu activisme.

La jornada va tenir una durada de més de dues hores, reunint a unes 37 dones dels diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet. Vam poder reviure la jornada 8M de l’any passat, gràcies als materials recollits en aquest vídeo i al ball d’origen Xilè que es va popularitzar arreu del món. Vam posar a prova els coneixements culturals a través d’un Kahoot sobre el Dia de la Dona, així com vam visitar la pàgina interactiva de Sàpiens sobre la cacera de bruixes que va haver a Catalunya des del s. XV, “un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història”. Vam compartir projectes que es duen a terme en els diferents Punts, com els relatsfotografies que treballen en el P.O. Sanfeliu a través de Remeis de Bruixeta, el Bloc dels meus records i el Padlet del P.O. Fundació Akwaba, l’Homenatge Dones Anònimes i AVIND dones Caldero i el Mapa de la Ruta amb Veu i Nom de Dona del P.O. Jis-Arrels. Per últim, algunes participants van compartir les seves creacions, com el relat de la Bea, el vídeo de la Monse, la Conchi ens va llegir el relat de més avall i la Manoli va fer un cartell reivindicatiu.

Tot i això, la trobada se’ns va fer curta, recordant-nos el que trobem a faltar compartir. Esperem doncs, tornar a repetir aviat una jornada tan entranyable.

Juntes, més fortes!

Altres fotos de la jornada…

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *