Sant Ponç

Sant Ponç, el patró de les herbes remeieres, una de les tradicions més antigues de Barcelona però molt poc coneguda per a molta gent.

Cada 11 de maig, carrers i places de Barcelona (carrer de l’Hospital i la plaça de Sant Miquel, entre els més coneguts) s’omplen de parades que ofereixen remeis casolans i productes naturals. S’hi pot trobar mel, fruita confitada, melmelada, mató, formatge artesà, herbes medicinals, entre d’altres relacionats amb l’alimentació i la salut. La fira es fa el mes de maig, coincidint amb el moment de floració i màxima esplendor de la majora d’herbes remeieres.

A l’Esplai, ja fa molts anys que es celebra aquesta fira, realitzant amb els diferents grups receptes per a donar a conèixer diferents productes i remeis casolans, des dels més petits fins als més grans. Aquest any però, no s’ha pogut realitzar la fira i cada grup ha preparat una recepta, fent un recull en format receptari per poder compartir amb la resta.

Aquí us deixem les diferents receptes perquè celebreu el vostre Sant Ponç!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *