EL PUNT AL MAPA D’ACTIUS I SALUT

El Punt és convidat a afegir-se al mapa

La prescripció social és un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats de la comunitat per millorar la seva salut i el seu benestar. Es tracta d’oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana a persones amb limitat benefici de la medicina tradicional i que perceben manca de participació social o sentiment de solitud o estan en risc d’aïllament social.

Molts professionals, sobretot treballadors socials, ja utilitzen la prescripció social per a pacients de manera espontània; però el programa “Prescripció social i salut” (PSS) pretén dotar a qualsevol professional de l’atenció primària d’eines per facilitar la prescripció social, sempre que estigui indicat que pot beneficiar el pacient de manera sistemàtica i avaluada. Per tal de desenvolupar la prescripció social, la Sub-direcció General de Drogodependències ofereix formació a persones que seran referents en prescripció social a l’equip d’atenció primària.

El programa té com a objectiu disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar-ne la salut mental positiva i la qualitat de vida mitjançant la participació en activitats del seu entorn local.

El Punt ha estat convidat a afegir-se al Mapa de recursos i ens trobem en tramitació al respecte. Aquesta és una tasca que ja portem a terme de forma local i ara es tracta de posar-la en xarxa i en valor.

La ciutadania, no només els i les professionals, podeu accedir al catàleg de recursos en aquest enllaç.