Crear un bloc de Symbaloo

Crear un bloc (o pastilla) vol dir incloure una drecera cap a qualsevol adreça d’Internet que utilitzem freqüentment o bé desitgem tenir emmagatzemada per tal de no haver de memoritzar-la i escriure-la cada cop al nostre navegador.

a) Primer de tot, veurem que a qualsevol cel·la buida de la nostra graella, per defecte, quan passem el ratolí per sobre apareix un símbol + i add new tile.

b) Si fem clic amb el ratolí, apareixerà a la nostra esquerra un quadre que ens permetrà especificar els diferents elements que formaran part de la nostra drecera, cel·la o pastilla.

  • En primer lloc, especificarem l’adreça cap a la qual apuntarà la nostra drecera.
  • A continuació, a la dreta, podem especificar el tipus de bloc. Aquest pot ser: web, fonts de notícies, emissores de ràdio, integrat (obre a Symbaloo). Per defecte farem servir l’opció web.
  • També tenim la possibilitat d’especificar un nom per a aquest bloc a l’apartat nom. Generalment, aquest espai s’omple automàticament d’acord amb l’adreça web que hem especificat. Mitjançant l’opció ensenyar text? decidim si volem que aquest aparegui o no al bloc.
  • Podem modificar addicionalment tant el color del bloc com l’aspecte del text, o bé, si volem, podem incloure-hi una imatge o logo que el representi.
  • Finalment, premem el botó salvar.

Et voilà! Ja hem creat el nostre primer bloc!