8M: Dia de la Dona

Aquesta setmana els grups que han passat pel Punt Òmnia han treballat diferents aspectes per visibilitzar el Dia de la Dona.

Alguns grups han fet un treball d’autoestima mitjançant el conte “Yo voy conmigo” de Raquel Díaz Reguera, han fet una papallona on han plasmat quins aspectes no hem de canviar per ningú.

Altres grups han reflexionat sobre vivències que han canviat des de fa uns anys i el que encara ens queda per evolucionar.

 

Seguim lluitant! 

 

#8MÒmnia @xarxaomnia

 

 

Punt i seguit

Avui escric com a Laura en el meu darrer dia de feina. Per a mi aquesta aula ha estat un lloc bonic i confortable on he viscut molt, he après moltíssim de les persones que s’hi han apropat i he crescut professionalment i, sobretot, com a persona.

Gràcies per donar-me l’oportunitat d’estar aquí, per obrir-me les portes a aquest barri i a aquest projecte tant gran i ple de persones tant grans.

Heu estat les millors amfitriones i m’heu fet sentir com a casa. 

Ens seguirem trobant en altres barris. 

Gràcies per tot, 

… i per dir aquest “fins aviat” deixo el fotomuntatge que va fer una participant de Projecte fotogràfic, quan vam treballar l’abans i el després de L’Hospitalet. 

 

 

Estiu’21

Enguany oferim la possibilitat d’un casal inclusiu, en el marc del projecte del Punt Òmnia i del Casal Jove del Club Sanfeliu-Sant Ildefons. Una iniciativa tant necessària com benvinguda per les famílies i els nois que hi participen.

Hem anat a la piscina, al riu, a prendre alguna cosa.. hem jugat, hem cuidat la ment, i hem aprés moltíssim. 

En el marc del projecte conjunt amb el Citilab hem creat clauers lluminosos en 3D, explicat històries amb stop motion, i fins i tot ens hem convertit en veritables presentadors de televisió en un plató real.

Els joves de Virolai hem gaudit moltíssim del casal d’estiu cientificotecnològic del Citilab, un espai on podem interaccionar amb la tecnologia, la ciència i la cultura audiovisual. Un projecte on l’aprenentatge i la diversió són els ingredients de l’èxit.

Presentem una mostra de tot el que ha donat de sí aquest estiu’21. 

Ganes de que arribi el següent! 

 

 

Els Punts Òmnia “arxivem el moment”

Volíem deixar petjada i ho hem aconseguit! Quan vàrem assabentar-nos que l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet recollia mostres de la pandèmia no ho vam dubtar, des del Punt Òmnia vem decidir-nos a posar el nostre granet de sorra en la iniciativa. L’acollida va ser molt bona per part de les participants.

Aquesta, sota el nom Arxivem el Moment, recollia diferents recursos audiovisuals que documenten el moment històric que estem vivint i volíem ser partícips de la campanya per ajudar a la Memòria, i també per ajudar-nos. Aquesta és una mostra de les bones energies que hem posat per somniar i fer més constructius els temps difícils.

Alguns dels recursos ja tenen espai a la pàgina oficial de l’Arxiu Municipal perquè tothom els pugui consultar. La resta es poden trobar als canals dels diferents Punts Òmnia que hi hem participat: Akwaba, Jis-Arrels, Florida i Sanfeliu- Sant Ildefons.

Gràcies per participar i per fer història!

Remeis naturals

Bruixetes i bruixots del món des del nostre Punt Òmnia volem fer una contribució a la saviesa popular. 

Us explicarem alguns dels remeis naturals que ens han ajudat en el nostre dia a dia quotidià. Compartint faran bé a moltes altres persones. 

Hem tingut la sort de realitzar aquest projecte en col·laboració amb altres Punts Òmnia del territori, i encabint també diferents projectes del nostre espai. Fem click, Reportic, Projecte fotogràfic, entre altres. 

Trobareu una mostra d’aquesta bona feina aquí. 

Remeis naturals Sanfeliu 

Projecte fotogràfic bruixetes

Mix de tot (treball en xarxa)

 

 

Vídeo participatiu Over The rainbow

En ple confinament hem aprofitat per fer una dinàmica participativa, on les persones participants de diferents Punts Òmnia aportin fotografies que donin llum i alegria en aquests dies d’incertesa.

Amb totes les aportacions, juntament amb la música i veu de la cantautora Mon Feijoo, hem creat el videoclip Over the rainbow, un audiovisual que ens ajuda a aturar-nos i respirar.

L’edició previa també la vam fer col·laborativa i online. La Patri, la Mila, la Yolanda, la Laura i la Lídia, companyes de la Xarxa Òmnia, vam realizar una formació del programa Openshot a través del youtube. Les aportacions per part de la resta de l’equip van arribar ben aviat. Vam estar ben acompanyes 😉

Vols veure el resultat final? Pots veure el vídeo aquí. 

A sota la imatge de la Mon en plena composició! 

Des de la teva finestra

Cuinat a foc lent i amb molt bons ingredients. Els Punts Òmnia Fundació Akwaba i Sanfeliu-Sant Ildefons, ambdós de L’Hospitalet de Llobregat, estrenen un vídeo amb les imatges que els han compartit les persones participants aquests dies. La consigna era compartir fotografies d’allò que veuen des de les seves finestres durant el confinament.

Les dinamitzadores dels dos punts estan molt contentes amb el resultat: “Cadascuna des de les vostres cases, des de les vostres trinxeres, heu expressat aquesta inusual realitat. Gràcies per transmetre’ns aquest paisatge, tan comú i tan íntim alhora, que veieu des de la vostra finestra i que us ha acompanyat aquests dies”.

A més, intenten mirar la part positiva de la situació que estem vivint: “Aquesta crisi, com pràcticament la majoria de les situacions a la vida, mostra dues cares de la mateixa moneda. Vosaltres, sense dubte, ens heu apropat les coses positives; per exemple la possibilitat que ens brinda el temps per deixar volar la imaginació i ser creatives”. 

Les imatges del vídeo han estat captades per les participants dels dos punts, que a més van aprofitar per fer collages prèviament a la realització del vídeo. De l’edició audiovisual s’ha encarregat la participant Conchita Ovide Álvarez i la cançó és ‘Aves enjauladas’ de Rozalén.

Pots veure el vídeo aquí. 

YouTIC: temps de confinament

El confinament ens ha fet reinventar-nos a tots els nivells. Així queda en evidència en els nostres vídeos, on les dinamitzadores hem esdevingut veritables youtubers amb consells per fer ioga, reposteria saludable, bricolatge…

Cada dimarts i dijous hem lliurat un nou capítol per amenitzar aquest confinament, aprofitant el temps a casa.