Barris

Sanfeliu és un barri del municipi català de L’Hospitalet de Llobregat, a la comarca del Barcelonès. Es tracta del barri més petit i menys poblat dels tres que conformen el Districte I de la ciutat, amb només 0,51 km² i 6.565 habitants (2008).

Està classificat territorialment dins del Districte I, juntament amb El Centre i Sant Josep. Geogràficament, limita al sud amb el barri del Centre, a l’oest, amb la ciutat de Cornellà de Llobregat, al nord, amb Esplugues de Llobregat, i a l’est, amb el barri de Can Serra.

La vida ciutadana s’articula sobretot al voltant del Passeig dels Cirerers i de la Plaça de les Comunitats. Aquest espai públic és l’escenari de la festa major, que té lloc cap a Sant Joan, de la festa de Carnaval i de gran part dels esdeveniments populars relacionats amb el teixit associatiu.

El centre cultural també és un dels marcs de gran part de les activitats. Com a transport públic compta amb l’estació de metro de Can Boixeres de la línia 5 i la xarxa de busos de la ciutat.

>> Història del barri de Sanfeliu

Sant Ildefons és un barri obrer de Cornellà de Llobregat, situat a la part nord de la ciutat i que limita amb els barris de la Gavarra i del Pedró. Té una superfície de 0,573 km² (57,3 ha) i 25.551 habitants (2002).

Es va construir als anys 60, sobre un turó al que originalment hi havia plantats cereals, cultius variats i camps d’acàcies.Va rebre el nom d’un dels seus impulsors, que es deia Ildefons.

La població, al principi, es composà en gran mesura d’immigrants d’Andalusia i Extremadura, i en una menor mesura d’altres parts de l’Estat. En els últims anys, el perfil de població s’està transformant amb l’arribada de població estrangera.

>> Sant Ildefons al Viquipèdia